luni, 6 august 2012


Preşedintele interimar al ţării nu a fost informat despre demisiile de la Interne
Blat cu Băsescu? Vasile Blaga: Ştiam de ieri de demisia lui Ioan Rus



Preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că demisia lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor este "un gest normal".
Vasile Blaga a declarat că ştia încă de duminică de decizia lui Ioan Rus de a demisiona de la MAI
"Ştiam de ieri de demisie. Eu cred că bine au făcut, pentru că nu au mai dorit să continue implicarea MAI în acest scandal politic, mai ales că vedeţi şi precizările Curţii Constituţionale, care, văzând deciziile din şedinţa de Guvern din 3 august, a atras atenţia că nu se pune problema unui nou recensământ, ci trebuie să se ia în considerare listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul", a declarat Vasile Blaga.
Preşedintele PDL a spus că în ultimele zile, discuţiile privind listele electorale incorecte "se duc într-o zonă periculoasă pentru România". "În 10 zile, orice naştere şi orice deces sunt înregistrate în bzaele de date ale MAI. Acolo datele sunt corecte, iar domnii Rus şi Dobre nu au vrut să mai menţină presiunea pe acest minister. Datele de acolo se actualizează în permanenţă, este o actualizare continuă. Nu pot să nu remarc însă afirmaţia domnului Rus privind presiunile foarte mari pe care le face USL asupra MAI şi pe care, iată, şi preşedintele interimar le face. Este inadmisibil ca MAI, principala instituţie de aplicare a legii să fie adus în această situaţie", a spus Vasile Blaga.
Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu ştia de demisiile de la Interne, că nu a avut nicio discuţie cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon.
"Nu am discutat, nici direct, nici la telefon, nici în vreun alt fel, n-am făcut nicio declaraţie publică la adresa domniei sale, astfel încât n-am o explicaţie pentru o asemenea afirrmaţie (Rus l-a acuzat şi pe Antonescu de presiuni - nr.). Una peste alta, cred că existau motive ca Rus să demisioneze, care ţin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de făcut pentru referendum. N-am avut cea mai mică discutie privată, nici oficială, cu domnia sa", a spus Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3.


George Anghel

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/blat-cu-basescu-vasile-blaga-stiam-de-ieri-de-demisia-lui-ioan-rus-190657/