miercuri, 22 august 2012


Aspazia Cojocaru, graţiată după o condamnare la un an şi jumătate de închisoare


Noi informaţii despre dosarul penal de falsificare a examenelor de admitere de la Facultatea de Drept din Bucureşti, în care a fost implicată şi Aspazia Cojocaru, alături de alte rude ale sale, au fost furnizate în cadrul emisiunii Sinteza zilei, de .Adina Anghelescu-Stancu, editor al site-ului Lumea Justiţiei - luju.ro.

Conform informaţiei furnizate de o anchetă a ziarului Cotidianul, şi reluate de jurnalul.ro,  Aspazia Cojocaru a fost implicată alături de unchiul său, Vasile Fodor - conferenţiar la Facultatea de Drept din Bucureşti şi secretar al comisiei de admitere, şi de alte rude ale sale, într-un dosar penal soldat cu  condamnări de până la 13 ani de închisoare.
Arhivele Tribunalului Bucureşti nu mai păstrează nicio copie a acestui dosar.

Într-o intervenţie telefonică la emisiunea Sinteza zilei, la Antena3, Adina Anghelescu-Stancu, editor al site-ului Lumea Justiţiei - luju.ro, a declarat că a solicitat informaţii despre dosar chiar unuia dintre avocaţii care au pledat în proces.

Conform informaţiilor furnizate de avocatul citat, Aspazia Cojocaru a fost găsită vinovată de falsificare şi implicare într-o reţea infracţională şi a primit o condamnare la un an şi jumătate închisoare. Condamnare pe care Aspazia Cojocaru nu a executat-o, beneficiind de un decret general de amnistiere a pedepselor de până la trei ani închisoare, emis de administraţia comunistă.
În acelaşi timp, conform aceleiaşi surse, unchiul Aspaziei Cojocaru, Vasile Fodor, condamnat în acelaşi proces la 13 ani de închisoare, nu a executat decât un an şi jumătate din pedeapsa primită, beneficiind în mod surprinzător de un decret individual de amnistie, semnat chiar de Nicolae Ceauşescu.


Sursa:
 http://www.jurnalul.ro/special/aspazia-cojocaru-gratiata-dupa-o-condamnare-la-un-an-si-jumatate-de-inchisoare-621789.htm