miercuri, 4 aprilie 2012


Ungureanu execută, pas cu pas, toate planurile lui Băsescu
Presiuni pentru Roşia Montană



Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni seara, că a cerut miniştrilor Economiei, Mediului şi Culturii să îi explice motivele pentru care proiectul Roşia Montană înregistrează întârzieri "enorme", încă din 1997, susţinând că astfel de întârzieri fac rău ţării şi "celor cu interes economic".
"Am cerut miniştrilor să îmi ofere o fotografie exactă privind modul cum trece proiectul prin diferite faze de aviare, pentru a vedea de ce sunt aceste întârzieri enorme. Sunt foarte multe proiecte economice, investiţii majore care au fost omorâte prin refuzul de a lua decizii la momentrul oportun ori în în clipa în care eşti într-o situaţie de competenţă administrativă la nivelul primului-ministru, la nivelul miniştrilor de resort, a întârzia decizia face rău şi ţării, face rău şi celor care au un interes economic direct în ţară", a spus Ungureanu, la Realitatea TV.
Declaraţia vine în contextul în care - nu mai este un secret pentru nimeni - Băsescu a făcut un lobyy deşănţat în ultimele luni pentru Roşia Montană. 
Preocuparea pentru Roşia Montană a lui Ungureanu vine totodată după privatizările controversate cerute de Băsescu şi executate de el (vezi cazul Cupru Min).
Acelaşi premier declara la sfârşitul săptămânii trecute că vrea şi reorganizarea teritorială a ţării, una dintre marile dorinţe a lui Băsescu.


Ioana Radu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/presiuni-pentru-rosia-montana-178382/