miercuri, 18 aprilie 2012


Homosexualii, arma secretă a Kremlinului

Scris de : Marius Bâtcă


În războiul împotriva orientării pro-europeane a Chişinăului, Kremlinul scoate la bătaie arma secretă: homosexualii.
Pentru a obţine anularea regimului de vize cu Uniunea Europeană, Republica Moldova trebuie să adopte legea anti-discriminare. Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, a explicat recent că R Moldova şi-a luat acest angajament, la momentul negocierii foii de parcurs.
Speriat de faptul că, la Chişinău, pierde teren în faţa ideilor europene şi a “românizării” (n.a. – de fapt, a stopării slavizării populaţiei din Basarabia), Kremlinul se foloseşte de Biserică. Dar şi de mentalitatea est-europeană, intolerantă faţă de minorităţile sexuale.
Păpuşarii de la Moscova au dat ordin ca partidul comuniştilor, partiduleţele pro-ruseşti şi conducătorii bisericii ortodoxe de la Chişinău să pornească o adevărată campanie de dezinformare şi isterizare a populaţiei din stânga Prutului. Astfel, PCRM a anunţat că este condamnabilă intenţia guvernului AIE de a adopta legea anti-discriminare şi solicită să se renunţe la acest proiect, “care poate genera o escaladare a tensiunii şi aprofundarea divizării societăţii“.
Potrivit controversatului episcop de Bălţi şi Făleşti, Marchel, Mitropolia Moldovei va discuta trei soluţii în Sinod: propunerea de renunţare la legea anti-discriminare, excluderea sintagmei “minoritate sexuală” din proiectul de lege sau referendum. De altfel, Patriarhia Rusă, care are în subordine Mitropolia Moldovei, şi-a exprimat deja “neliniştea” faţă de intenţia autorităţilor de la Chişinău de a promulga legea anti-discriminare. Dacă legea va fi adoptată, “pot izbucni grave conflicte şi tulburări în societate“, a ameninţat Maksim Parşin, reprezentant al Departamentului sinodal “Relaţiile Bisericii cu Societatea”, din cadrul Patriarhiei Ruse.
Bineînţeles, pentru pravoslavnicii de la Moscova, nu homosexualii din Republica Moldova sunt problema. Ci faptul că Rusia îşi pierde influenţa în zonă, în favoarea UE. Iar poziţia patriarhului Kirill este cunoscută: “Ne rugăm pentru Republica Moldova, pentru prosperitatea poporului moldovenesc, ca orientarea politică a Republicii Moldova să ajute la păstrarea unităţii Sfintei Rusii”.
Opinie aparuta in nr. 53 din săptămânalul ZIUAVECHE.RO