marți, 24 aprilie 2012




Altă gaselniță nebună a regimului Băsescu:
Mituirea copiilor inteligenți pentru votul părinților pe vreme de criză


Șpaga electorală în guvernarea Băsescu-PDL a ajuns la cote inimaginabile! Copii sunt cadorisiți cu bani pentru a câștiga binevoința electorală a părinților.
Elevii cu rezultate foarte bune la învățătură primesc cadou de la guvern diverse sume de bani. Sumele diferă în funcție de școli și de bugetele pe care acestea le au la dispoziție.
De exemplu, la școala generală nr. 11 din București copii cu medii peste 8,50 au primit 490 RON, motivându-se că ” banii sunt cadou de la guvern”. Zeci de părinți ai elevilor de la această școală s-au declarat stupefiați de faptul că ai lor copii au ajuns acasă deținând sume de bani despre care inițial- ca orice părinte grijuliu, au crezut că provin dintr-o sursă dubioasă. După verificări părinți au fost de-a dreptul șocați să afle că fii și fiicele lor sunt mituiți de guvernul României, în speranța că poate părinții vor fi impresionați de ”atențiile” regimului Băsescu și vor mai vota încă o dată PDL-ul și acoliții. Copii care au luat banii au povestit că au fost puși să semneze că au luat banii pe un tabel.
Același lucru se întâmplă și la școala generală nr. 17 din București, acolo unde elevii- de data asta cu medii peste 9,50 au fost anunțați că în următoarele zile vor primi 300 RON, evident tot ” cadou de la guvern”.
Și la școala generală nr. 166 din București lucrurile stau aproape la fel: copii a căror medie generală depășește nota 9,50 au primit vestea că la finalul săptămânii viitoare vor primi ”cadou de la guvernul țării” 350 RON.
După cum se vede, sumele variază în funcție de bugetele școlilor respective, după cum, la fel diferă și media de la care ”guvernul dă cadouri”.
În încercarea de a afla și opinia unui profesor, cotidianul.ro l-a contactat pe Dan Mihalache ( secretar general adjunct al PNL) , conferențiar universitar. ”Dacă ar fi vorba despre un program de burse atunci sumele nu ar fi diferite în funcție de unitatea școlară. Dacă totuși este vorba despre Dumnezeu știe ce program de burse scos peste noapte din pălărie de actuala putere, atunci guvernul Ungureanu să iasă și să spună exact despre ce e vorba. Dacă dimpotrivă nu e vorba despre nicio bursă, atunci acest ”cadou” capăta aparența unei mite electorale și de asemenea, guvernul e obligat să dea niște răspunsuri.  Inspectoratele școlare, Ministerul Învățământului, ministrul Cătălin Baba și chiar premierul Ungureanu sunt datori să explice de unde provin acei bani, care este documentul în baza căruia s-a decis alocarea ”cadourilor” bănești pentru elevi și mai ales care este motivația acordării sumelor de bani respective copiilor. 
Oare atât de mare e disperarea pedeliștilor încât au ajuns să mituiască elevii pentru a mai câștiga un vot două de la părinții acestora, mizând pe nivelul scăzut al veniturilor ( apropos, provocat de ”priceperea” în materie de economie a regimului Băsescu) multora din părinții din România?!!


Cristina Horvat

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/mituirea-copiilor-inteligenti-pentru-votul-parintilor-pe-vreme-de-criza-180510/