joi, 5 aprilie 2012

Rusia, Ucraina, Bulgaria şi Turcia: nave militare la Constanţa

Scris de : M.A. 

Navele militare TCG YAVUZ (Turcia), UPS CHERKASY (Ucraina), BGS RESHITELNY (Bulgaria) şi RFS TSEZAR KUNIKOV (Rusia) vor face escală în portul Constanţa, în perioada 6-9 aprilie.

Cu acest prilej, o delegaţie a Grupării BLACKSEAFOR se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi cu conducerea Flotei.
În perioada 6-26 aprilie, corveta “Contraamiral Eustaţiu Sebastian” va participa la faza a II-a a celei de-a XI-a activări a Grupului de Cooperare Navală din Marea NeagrăBLACKSEAFOR. Nava militară este comandată de locotenent-comandorul Valentin Cătălin Vlad şi are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 90 militari, anunţă Statul Major al Forţelor Navale.
În cadrul acestei etape, navele grupării vor desfăşura exerciţii în comun pe Marea Neagră, precum şi vizite în porturile Constanţa, Sevastopol (Ucraina) şi Instanbul (Turcia). Activităţile Grupului Naval BLACKSEAFOR vor consta în exerciţii navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.
BLACKSEAFOR este conceput ca o forţă care este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda acestei structuri este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe.
Sâmbătă, 7 aprilie, între orele 16.00-18.00 şi duminică, 8 aprilie, între orele 14.00-18.00, navele staţionate în portul Constanţa vor putea fi vizitate de către populaţia civilă. 

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/rusia-ucraina-bulgaria-si-turcia-nave-militare-la-constanta-84783.html