duminică, 8 aprilie 2012

Informare privind unele decizii luate de catre Comitetul Director al SCMD in sedinta din 05.04.2012

Comitetul Director al SCMD (CD) s-a intrunit statutar, cu o singura absenta (Col. Racasan Stefan), in dupa amiaza zilei de 05.04.2012, votand in unanimitate urmatoarele decizii:
  1. Organizarea in Bucuresti si in toata tara, cu apel la aliatii din Consiliul National al Societatii Civile (CNSC), a unor ample manifestatii, in ziua de 1 Mai 2012. La Bucuresti urmeaza sa participe si delegatii ale filialelor din teritoriu.
  2. In ceea ce priveste deciziile de regularizare a pensiilor, care trebuie urgent contestate in tribunale, in conditiile in care s-a primit de la casele de avocatura oferta de reprezentare contra onorariului de 300 lei+TVA/membru SCMD si 1000 lei+TVA/nemembru SCMD, s-a aprobat propunerea Departamentului Juridic de elaborare a contestatiei si trimiterii modelului catre filiale, pentru ca fiecare membru al SCMD, aflat in aceasta situatie, sa-l poata completa si depune singur la tribunal, anuntand apoi filiala. Ulterior, reprezentarea in tribunal va fi asigurata, cu delegatie, de catre juristi mebri ai SCMD, din filiale si de la centru.
  3. S-a reglementat, in baza hotararii CNR, doar pentru membrii SCMD cu vechime din 2009 sau 2010, care nu au primit decizii de recalculare si nu au putut actiona in justitie, in 2011, pe pasii 1a si 1b, acordarea unui ajutor de 50 lei+TVA, in procesele de revizuire.
  4. S-a raspuns pozitiv solicitarii Filialei 1 Pitesti de inserare a unor puncte de vedere privind principiul neretroactivitatii legii si cuantumul pensiilor aflate in plata, in proiectul de guvernare al USL, prezentat de dl. Gl. (r) Cornel Dobritoiu.
  5. Comitetul Director (CD) a luat cunostinta de decizia dl. Col (r) Tudor Marian, trimisa presedintelui SCMD in data de 02.04.2012, inregistrata la Registratura SCMD cu nr. 1496/03.04.2012, de retragere din functia de vicepresedinte al SCMD. CD a constatat ca nu este necesara nici o comunicare la tribunal, dl. Col. Tudor fiind desemnat vicepresedinte, conform Statutului, art 9 par. (3) lit (b), de catre membrii fondatori. In aceasta situatie, CD a hotarat sa se adreseze membrilor fondatori, in baza aceluiasi articol din Statut, pentru desemnarea unui alt vicepresedinte care sa raspunda de Departamentul Organizare, si sa transmita membrilor SCMD urmatoarele:  a)Planul de masuri, adoptat statutar dupa CNR 2011, a prevazut o delegare de competenta catre vicepresedinti a domeniilor de responsabilitate si a relatiilor directe cu presedintii de filiale dintr-un anumit teritoriu, care se constituie in Consiliul consultativ al respectivului vicepresedinte; numai in baza acestuia dl. Col. Tudor avea, ca vicepresedinte, responsabilitati pe Bucuresti si jud. Ilfov. La ora actuala, domnia sa este, din punct de vedere statutar,  doar presedinte al Filialei 2 Sector 6 Bucuresti; b)Statutar si conform ROF, orice structura a SCMD este creata, organizata si desfiintata numai de Comitetul Director.
  6. CD nu a infiintat niciodata vreun consiliu de coordonare filiale si  respinge o atare structura nestatutara si susceptibila de a crea paralelisme si sciziuni. CD atrage atentia BO ale Filialelor din Bucuresti si Ilfov ca au fost manipulate de catre unul dintre “venerabili”, coleg de loja cu domnii generali Oprea si Mihai Iliescu,  in sensul parasirii activitatii legate de buna functionare a filialelor, si ca nici una dintre deciziile BO nu poate fi statutara daca nu s-a facut cu aprobarea majoritatii membrilor filialei. Viitorul vicepresedinte cu probleme de organizare va lua masuri pentru intarirea filialelor din Bucuresti si Ilfov si a BO ale acestora.
  7. CD atrage atentia ca a votat repingerea oricarui dialog la nivelul MApN, sub nivelul ministrului Oprea, orice actiune de acest gen desfasurandu-se nestatutar si fiind de natura a aduce prejudicii imaginii SCMD care doreste, speram ca in cvasitotalitatea membrilor sai, sa dialogheze cu numita tovarasa Lupu, doar in tribunal, prin intermediul avocatilor.
  8. CD isi exprima nedumerirea fata de toate acuzele aduse nestatutar si pe cale de coterie, de catre un fost membru al sau, la adresa activitatii departamentelor si chiar a CD, urmand ca in numele transparentei reclamate sa i se puna acestuia, public, un set de intrebari, la care sa raspunda.
  9. CD a hotarat sa respinga orice tentativa de scindare a sindicatului in interes propriu, de catre una sau mai multe persoane, considerand ca aceasta este o actiune dorita si angajata de actuala putere politica, in plin an electoral, cand SCMD se vadeste a fi unul dintre putinii adversari reali ai regimului. Aceasta deoarece CD a constatat, dincolo de declaratiile verbale, de dragoste catre presedinte si de “ingrijorare” fata de bunul mers al activitatii, o actiune constienta sau nu, cat se poate de practica, a unui grupuscul de 7-8 persoane, vizand destructurarea sindicatului, prin inventarea unei structuri paralele Comitetului Director, neconsultarea tuturor membrilor filialelor constituite de CD in Bucuresti, dezinformare, incercare de manipulare a presedintilor si a membrilor BO ale filialelor din Bucuresti si initierea unei strategii paralele si contraproductive cu aceea a CD. Exemple ar fi contactarea unor politicieni nesiguri din USL, care au solicitat si primit datele personale ale membrilor SCMD din Bucuresti, emigrand ulterior, cu tot cu acestea, la UNPR, sau atacurile vizand inlocuirea membrilor Departamentului Juridic  (mai nou si a Comisiei de Disciplina) pentru refuzul de a face contestatii-mamut, la presiunea unor nemembri de sindicat, dornici sa se reprezinte singuri in instanta, avand de-a gata toate elementele actiunii.
  10. Rezolvarea tuturor problemelor legate de bunul mers al activitatii filialelor din Capitala este de competenta CD si a viitorului vicepresedinte cu probleme  organizatorice.
  11. CD va supune analizei Departamentului Juridic si Comisiei de Disciplina a SCMD punctele 7- 9.
  12. CD atrage atentia tuturor membrilor SCMD sa faca o distinctie  clara intre calitatea lor de membri ai unor partide (indiferent care) si calitatea de membru SCMD. Orice actiune la care participa in calitate de membri ai partidelor in cauza, in tara sau in strainatate, priveste, sub toate aspectele, inclusiv financiar, respectivele partide, nu SCMD. 

COMITETUL DIRECTOR AL SCMD