marți, 24 aprilie 2012


Pentru NATO, Băsescu e premierul României

Scris de : Andreea Mazilu

Oraganizatorii summit-ului Nato de la Chicago au încurcat borcanele. Pe lista invitaţilor, Traian Băsescu este prezentat ca fiind premierul României. Ba mai mult, pe site se precizează că îndeplineşte funcţia de prim-ministru încă din 2004.
O gafă “la nivel de stat” a fost făcută de americanii organizatori ai summit-ului NATO din acest an. Pe site-ul oficial al reuniunii, preşedintele Traian Băsescu apare ca fiind premierul României.
Pe lista “Lideri invitaţi să participe”, în dreptul numelui şi fotografiei preşedintelui României  se scrie, “Traian Băsescu,  Primul Ministru al României”. Şi ca şi cum nu ar fi fost suficient, se poate citi şi explicaţia potivit căreia Băsescu şi-a început mandatul de premier în 20 decembrie 2004.
Site-ul oficial începe cu sloganul “Chicago găzduieşte Reuniunea NATO 2012″, precizând că acest summit va fi unul dintre cele mai importante forumuri diplomatice ale acestui an.
De asemenea, se precizează că este prima reuniune de pe teritoriul american care are loc într-un alt oraş, şi nu în capitală, la Washington.
Chicago se laudă că este şi cel mai mare dintre oraşele care au găzduit până acum reuniunile NATO.
La reuniunea care va avea loc pe 20 si 21 mai sunt aşteptaţi mii de demnitari, de la şefi de stat şi de guvern, până la Secretarul General al  NATO, precum şi mii de ziarişti. Se precizează că summit-ul va fi intezis publicului, însă acesta va fi informat prin intermediul Comitetului NATO care găzduieşte reuniunea şi care va lucra cu diferite grupuri comunitare la numeroase programe la care publicul va avea acces.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/pentru-nato-basescu-e-premierul-romaniei-88820.html