joi, 19 aprilie 2012

PDL vopseşte ouă şi după Paşte



PDL, sub brava cârmuire a lui Traian Băsescu, lucrează de luni bune la revopsirea şi redesenarea portretului colectiv din care este alcătuit. Totul se desfăşoară la concurenţă, în vecinătăţile Paştelui, cu operaţiunea care face din oul alb, unul roşu sau verde sau indigo. De ce s-a supărat partidul băsist pe culoarea din obrajii proprii, care era portocalie şi înghiţise calică toate culorile lumii? De ce se anunţă pentru alegerile locale verde, aşa cum ne-a vestit, între atâtea vestiri de Paşti, Elena Udrea? Verde e şi iarba. Sau or fi verzi de frică? E remarca confratelui Dan Constantin. Se vrea o dizolvare în peisaj?
Dacă, Doamne fereşte, nu le mai recunoaşte electoratul chipul compus din măreţe izbânzi pentru ţară? Dacă, pitiţi sub verde, n-o s-o mai recunoască poporul sub Roberta pe Roberta, sub Toader pe Toader, sub Videanu pe Videanu? Nu ar fi o nedreptate istorică să nu-l mai afli, sub pictura nouă, pe Ioan Oltean, dirijor aud al unor uriaşe inginerii financiare, parcă aşa se cheamă, în care trei sferturi de miliard de euro au fost plătiţi pentru consultanţă unor firme soacre, nepoate şi verişoare de familie? Cu jumătate din banii plătiţi pentru o consultanţă din care să rezulte dacă e bine să faci un drum făceai direct drumul sau chiar trei deodată. Noi alergăm cu maşinile pe autostrăzi consultate dar nefăcute niciodată fiindcă ne-am mulţumit cu studiile de fezabilitate şi rapoartele de consultanţă, mai scumpe decât o rachetă spre Marte şi decât orice autostradă mondială. Avem alte, noi hidrocentrale pe hârtie cu bani achitaţi integral pentru studii de-o sublimă inutilitate (pe cele vechi le vindem ca nerentabile) şi cartiere în care locuim, cu consultanţa la cheie, dar fără temelii şi fără pereţi. Suntem, am devenit o ţară cu consultanţele în avans, dar vegetând în Evul Mediu.
De ce, în această uriaşă cosmetică, pedeliştii s-au supărat brusc pe mecla lor personală şi nu se mai arată încântaţi de cheliile sau zulufii cu care ne-au obişnuit? Marele travesti angajează, aud, sume consistente. Echipe bine consolidate şi remunerate, lucrează zi şi noapte cu pensula ideii pentru a-i piti, sub fardul nou, pe hoţii de ieri. Fiindcă, să nu ne mai prefacem, operaţiile care se desfăşoară, cu pensula, bidineaua, uneori cu bisturiul, în marele atelier de pictură şi chirurgie estetică al PDL, sunt din domeniul exersat al mafiei. Unui bandit îi faci operaţie de nas şi bărbie, îl faci din blond brun şi-i dai alt nume şi alt paşaport. E un film, Fantomas, caraghios în multe din secvenţele lui, unde eroul negativ îşi face mereu altă mutră. Uneori împrumută mutra victimei lui.
Nu-i de mirare ca după o ploaie abundentă, care spală vopselele şi dă jos mustăţile lipite şi perucile, să găseşti sub profilul unui negustor onest din Neamţ, pe nababul Pinalti, iar sub costumul popular de băciţă din Vaideeni, cu opincuţe în picioare şi traistă împletită din lână, pe una dintre fiicele Băsescului. Schimbarea de imagine nu se rezumă numai la culori. Boierul hapsân, care a luat până ieri şapte piei de pe om, face pe generosul şi ne dă pieile îndărăt. Asta da schimbare de imagine!

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/pdl-vopseste-oua-si-dupa-paste-610281.htm