luni, 23 aprilie 2012

Rusia trimite avioane militare în spaţiul aerian al României

Scris de : M.A.B.


Rusia a anunţat că a trimis avioane militare în spaţiul aerian al României şi Ungariei. Este vorba despre zboruri de observare.






Avioane ale ministerului rus al Apărării vor efectua, în perioada 22-28 aprilie, zboruri de observare deasupra României şi a Ungariei. “Zborurile vor avea loc de pe aerodromurile din Bucureşti şi Kecskemét”, se menţionează într-un comunicat de presă al ministerului rus al Apărării.
“Raza maximă de acţiune a zborurilor, conform înţelegerilor încheiate, va fi de 900 de kilometri pe teritoriul României şi de 860 de kilometri pe teritoriul Ungariei. La bordul aeronavelor se vor afla specialişti ruşi împreună cu colegi români şi unguri, care vor efectua un control privind folosirea a echipamentelor sistemelor de observare.
Acţiunea este parte a Tratatului internaţional Cer deschis. Tratatul a fost adoptat de statele ce fac parte din OSCE, în 1992, în scopul de a consolida încrederea între state, prin îmbunătăţirea controalelor asupra activităţilor lor militare. Regimul acordului Cer deschis permite participanţilor culegerea deschisă de informaţii privind forţele militare şi evenimentelor care îi îngrijorează. La ora actuală, 34 de state participă la respectivul acord.

Sursa: 
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/rusia-trimite-avioane-militare-in-spatiul-aerian-al-romaniei-88589.html