miercuri, 11 aprilie 2012

Cine este omul din spatele campaniei lui Silviu Prigoană

de Clarice DINU, Sorina Ionaşc 


PDL vrea să-l facă pe Silviu Prigoană primar general cu ajutorul strategului politic Tal Silberstein. Apropiat de PDL pe filiera Băsescu-Blaga-Videanu, Silberstein va lucra pentru candidatul democrat-liberalilor pentru Bucureşti, au declarat, pentru gândul, surse din PDL.
Pe partea de comunicare, PDL lucrează de anul trecut cu firma Kensington Communication, reprezentanţii companiei precizând pentru gândul că, până acum, nu li s-a propus să se ocupe concret şi de campania lui Silviu Prigoană.
Cine este Tal Silberstein
Tal Silbertein a început să lucreze pentru politicienii din România, în 2002, pentru început cu Traian Băsescu, însă relaţia sa contractuală cu actualul preşedinte şi PD-ul de la acea vreme a fost întreruptă din cauza unor neînţelegeri legate de bani. 2004 l-a găsit în campania pentru prezidenţiale a PSD-istului Adrian Năstase, pentru ca ulterior să fie sfătuitorul lui Călin Popescu Tăriceanu şi al PNL. În toată acestă perioadă, Tal Silberstein a rămas în relaţii apropiate cu Vasile Blaga pe care de altfel l-a consiliat în 2008 când a candidat la Primăria Capitalei. De asemenea, pedeliştii au mers pe mâna lui şi în 2009 în campania pentru prezidenţiale a lui Traian Băsescu.
Înainte să lucreze în România, Tal Silberstein i-a avut printre clienţi pe fostul premierul israelian Ehud Barak, în campania din 1999, pe fostul cancelar austriac, Alfred Gusenbauer, dar şi pe foştii preşedinţi ai Boliviei, Gonzalo de Lozada, şi Serbiei, Boris Tadici.
Conceptul de campanie şi imnul Vărului Săndel
Echipa coordonată de Tal Silberstein lucrează deja la "vânzarea" candidatului Silviu Prigoană, între coordonatele de imagine luate în calcul nelipsind conceptul de curăţenie, ţinând cont că Prigoană are afaceri în domeniu, şi nici pliciul, simbol al acestuia în seria de căsătorii şi divorţuri cu Adriana Bahmuţeanu.
În campania lui Prigoană sunt mobilizate şi posturile de televiziune pe care acesta le-a fondat, iar dintre sfătuitori nu lipseşte soţia sa, Adriana Bahmuţeanu.
Etno Tv şi Taraf Tv i-au dat deja "Like" pe Facebook candidatului PDL pentru Primăria Capitalei, iar actorul Alexandru Pop, cunoscut ca "Văru` Săndel" i-a compus deja un imn de campanie lui Prigoană, care urmează să fie difuzat oadată ce startul oficial pentru locale va fi dat.


"Muzica e compusă de mine, aranjamentul de altul, versurile, marea majoritate eu le-am scris. Am lucrat şi cu echipa de la Etno, şi cu oameni din altă parte, prieteni de-ai mei", a declarat pentru gândul, Pop. Până la lansarea oficială a imnului el a dezvăluit care va fi refrenul: "Silviu Prigoană este primarul tău/ Noi ştim că poate face de toate/ Şi nu renunţă atunci când e greu".
Văru` Săndel spune că îl va susţine pe Prigoană în cursa pentru primărie în virtutea a peste 10 de prietenie, în care a devenit practic un membru al familiei sale. "De multe ori simte că poate să facă mai mult decât altul. Eu cred că e mai bun decât Sorin Oprescu pentru că eu îl cunosc ca om, ca întreprinzător, ca om de afaceri. Ştiu cum pune problema, ştiu cum ar putea să pună problema la un moment dat, dacă ar avea un consiliu contra lui. Omul este un foarte bun diplomat, simte afacerea şi simte lucrul aşa pragmatic", a identificat actorul atuurile candidatului PDL.
Are şi un sfat pentru Prigoană: "Părerea mea este să fie cât mai moderat. El are o gură mai largă decât îi trebuie uneori, însă omul ştie ce face şi chiar poate să facă multe lucruri. Să rămână el şi să nu încerce să fie altcineva, pentru că oricum ar fi lumea se prinde dacă nu eşti tu".

Adriana Bahmuţeanu: "Nu decide Prigoană sau Preda cine e mai bun"
Soţia Adriana Bahmuţeanu e optimistă. "Sper să câştige. Eu îi ţin pumnii să câştige", a declarat ea pentru gândul. Când vine vorba despre cum îşi va împărţi timpul, dacă îi va lua locul lui Sorin Oprescu, între primărie şi familie, Bahmuţeanu crede că soţul său va reuşi să le împace pe toate. "Nu cred că o să aibă probleme cu timpul, cum o să se împartă între familie, primărie şi firmă".
Adriana Bahmuţeanu s-a declarat dezamăgită însă de atacurile intelectualilor partidului, care au precedat ocficializării candidaturii lui Silviu Prigoană.
"Nu era cazul să existe acele discuţii din PDL, dar mă rog, uneori oamenii sar calul. Asta e. E urât să fii jignit chiar de colegii tăi de la care nu te aştepţi decât la vorbe bune. Nu decide Prigoană sau Preda cine e mai bun, alegătorii decid asta. (…) Aşteptăm votul, să vedem, îi ţinem pumnii. Mai departe, ce-o vrea Dumnezeu".

Sursa:
http://www.gandul.info/politica/cine-este-omul-din-spatele-campaniei-lui-silviu-prigoana-9511469