luni, 26 septembrie 2011

Udrea deschide uşa pentru Becali, Vadim şi Diaconescu

Autor: Valentina Deleanu

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a declarat ieri că partidul va începe negocierile pentru formarea „Mişcării Populare“ inclusiv cu Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Diaconescu.
Conducerea PDL i-a mandatat ieri pe prim-vicepreşedinţii Sorin Frunzăverde şi Teodor Baconschi să înceapă negocierile pentru formarea „Mişcării Populare", au declarat pentru „Adevărul" surse democrat-liberale. Celor doi li se va alătura şi Valeriu Stoica, cel care a fost promotorul Alianţei PNL-PD, în 2003. Potrivit aceloraşi surse, o primă discuţie legată de paşii care vor fi urmaţi va avea loc duminică, la Vila Lac 1, la reuniunea informală a liderilor PDL fiind aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu. De altfel, Frunzăverde a fost cel care a avansat luna decembrie ca termen pentru punerea în aplicare a acestui proiect politic de coagulare a mai multor formaţiuni în jurul PDL.
Elena Udrea a precizat pentru „Adevărul" că de la masa negocierilor nu sunt excluşi Gigi Becali (PNG), Corneliu Vadim Tudor (PRM) sau Dan Diaconescu (Partidul Poporului), problemele de imagine pe care le-ar putea crea asocierea cu aceştia nefiind un impediment, după cum a sugerat vicepreşedintele PDL. „Poţi să te aliezi cu oricine, important este ce iese, important este rezultatul. Dovadă şi USL, care a fost un eşec. Este mai puţin relevant sprijinul cui l-ai avut, dacă iei măsurile corecte", a declarat Udrea pentru „Adevărul", întrebată despre colaborarea cu cei trei.
Pactul PDL- PNG de la Capitală
Ministrul a precizat că, până în prezent, nu au existat discuţii între PDL şi cei trei, dar acestea urmează să fie demarate. În timp ce purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, şi europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda au calificat drept „inimaginabil" dialogul cu Gigi Becali, Udrea a spus că partidul a făcut echipă bună cu oamenii lui Becali în Consiliul General de la Capitală. Nici promisiunile electorale ale patronului OTV, care a spus că îi va da fiecărui român câte 20.000 de euro imediat după ce va câştiga alegerile, nu au descurajat-o pe Udrea, care a găsit o explicaţie.
„Aşa este Dan Diaconescu... mai spectaculos, ca televiziunea pe care o conduce! Mircea Geoană nu a promis şi el că dă 25.000 de euro?!", a comentat vicepreşedintele PDL, făcând referire la „proiectul" lui Geoană, lansat în campania electorală pentru parlamentare din 2008, de a le da românilor care se întorc acasă din străinătate şi se stabilesc în mediul rural 25.000 de euro pentru lansarea unei afaceri în agricultură.
Udrea a mai declarat că noul proiect politic ar trebui să fie pus în practică „cât mai repede" pentru a se imprima în conştiinţa electoratului până la alegeri, idee susţinută şi de prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde, care a spus că alianţa ar trebui să fie gata în decembrie.  „Ar fi bine dacă ar fi lansată în decembrie, ar fi suficient timp până la alegeri, nici USL nu a avut nevoie de mai mult", a comentat Udrea, subliniind că proiectul va fi viabil în cazul în care nu va fi unul strict electoral, ci „îi va aduna sub o umbrelă pe toţi aceia care au demonstrat până acum şi care vor să se implice în modernizarea cu adevărat a statului". Referindu-se la posibile incompatibilităţi cu partenerii de dialog, vicepreşedintele democrat-liberal a mai spus că „acum nu mai este vremea doctrinelor, ci a soluţiilor". „Dovadă colaborarea pentru guvernare cu UNPR, care este de centru-stânga", a arătat vicepreşedintele democrat-liberal.
Ce spune garda veche
„Momentul acestei coagulări, despre care se vorbeşte intens tocmai acum, a trecut. Dar dacă e s-o facem totuşi, s-o facem cât mai repede, să nu mai stăm şi să analizăm atât", a declarat pentru „Adevărul" senatorul PDL Radu Berceanu. În opinia lui, noua conducere a partidului nu ar trebui să refuze din start nicio variantă de colaborare, nici chiar cu Becali, Vadim sau Diaconescu. „Sunt oameni care-i votează. Unele lucruri sunt greu de traversat, dar ele există în România şi iau voturi, să nu ne punem singuri bariere", a arătat Berceanu. „Eu nu trebuie să stau la masă cu ei, nu mai sunt în conducerea PDL, dar abia aştept s-o văd pe Monica Macovei la masă cu Diaconescu!", a adăugat el, amuzat.
"Aşa este Dan Diaconescu, mai spectaculos, ca televiziunea pe care o conduce! ''
Elena Udrea ministrul Dezvoltării  Regionale
"Eu nu trebuie să stau la masă cu Becali, Vadim sau Diaconescu, nu mai sunt în conducerea PDL, abia aştept s-o văd pe Monica Macovei la masă cu ei.''
Radu Berceanu senator PDL

Sursa:
http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Udrea_deschide_usa_pentru_Becali-Vadim_si_Diaconescu_0_561544453.html