joi, 15 septembrie 2011

Gitenstein: România ar putea lua F-16 noi

.  Scris de : M.A

Printre subiectele discutate de preşedintele Băsescu în SUA s-a numărat şi cel referitor la achiziţionarea de avioane F-16 noi.


Ambasadorul Mark Gitenstein a spus că la această idee face referire şi prevederea din declaraţia comună cu privire la parteneriatul strategic potrivit căreia România şi SUA îşi propun să lucreze împreună la o abordare cu caracter regional care să poată ajuta ţările interesate să-şi modernizeze forţele aeriene.
“Este un plan care include şi Croaţia şi Bulgaria (…) Declaraţia se referă la acest lucru”, a spus Gitenstein, citat de Mediafax. El a explicat că este vorba despre un “efort regional” care ar reduce costul acestor avioaneLockheed Martin, dar şi pentru că ar presupune o diminuare a costurilor pentru antrenarea piloţilor. El a spus că, potrivit acestei noi înţelegeri, s-ar putea ca avioanele F-16Gitenstein a adăugat că, deşi este vorba despre un efort regional, în cele din urmă, înţelegerea la care se va ajunge va fi una bilaterală între România şi SUA. prin faptul că ajută linia de producţie a companiei achiziţionate să fie unele noi. 

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/gitenstein-romania-ar-putea-lua-f-16-noi-51240.html