luni, 12 septembrie 2011

Întâlnire Obama – Băsescu, la Washington

Scris de : Doru Dragomir 


Surse oficiale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat în exclusivitate pentru ZIUA VECHE că preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu preşedintele Barack Obama la  la Washington în cursul zilei de 13 septembrie 2011.
Vizita preşedintelui României în SUA reprezintă maturizarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări”, a precizat pentru ziuaveche.ro o sursa autorizată de la Palatul Cotroceni. Principalul moment al vizitei de lucru pe care preşedintele Traian Băsescu o va efectua în SUA îl reprezită participarea, împreună cu preşedintele Barack Obama, la  semnarea  acordurilor bilaterale şi a aranjamentelor de punere în practică a implicării  României în cadrul sistemul de apărare antirachetă . Preşedintele Traian Băsescu se va afla în 13 septembrie în vizită de lucru la Washington, pentru finalizarea unor acorduri bilateral între România și SUA“, a anunţat oficial Preşedinţia României.
În luna mai, Ziua Veche anunţa că, în toamna acestui an, urmează să aibă loc o întâlnire între TraianBăsescu şi Barack Obama, legată de semnarea acordurilor bilaterale şi a aranjamentelor de punere în practică a participării României la sistemul de apărare antirachetă.
Ulterior, într-o conferinţă de presă, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a anunţat, în luna iulie, că semnarea acordului privind amplasarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României nu se va face de către preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama, ci că actul propriu-zis al semnării documentului ar putea avea loc în această toamnă şi se va face, cel mai probabil, de către şefii celor două diplomaţii. Ministerul de Externe a declarat în urmă cu câteva luni că se lucrează împreună cu Departamentul de Stat la pregătirea unei vizite în SUA a preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte continuarea aici:
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/exclusiv-ziua-veche-intalnire-obama-%E2%80%93-basescu-la-washington-50554.html