Potrivit NewsIn, europarlamentarul Tokes Laszlo susţinea, pe 13 iunie, că UDMR colaborează cu o persoană fizică română "cu un fundal îndoielnic şi simţăminte ostile" pentru a pune piedici înregistrării noului partid maghiar, iniţiat de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT).
El a afirmat că a rămas uluit când a citit în presa maghiară că avocatul Adrian Drăghici, care a contestat în instanţă înregistrarea noului partid maghiar, l-a împuternicit în faţa notarului public pe preşedintele organizaţiei teritoriale UDMR, Budai Richard şi pe consilierul ministrului Kelemen Hunor, Novak Levente, pentru ca aceştia să studieze şi să copieze dosarul de înregistrare al CNMT.
Înregistrarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania - PPMT a fost contestată în instanţă de persoana fizică Adrian Drăghici, de Partidul Popular şi de Partidul Solidarităţii Democratice Pentru Şanse Egale şi o Societate Mai Bună.
Adrian Drăghici a depus contestaţia pe motiv de fals şi uz de fals, susţinând că apar nişte semnături false la documentaţie. La sfârşitul anului 2010, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, al cărui preşedinte este europarlamentarul Laszlo Tokes, a decis că este necesară înfiinţarea unui nou partid politic, CNMT implicându-se în strângerea de semnături şi îndeplinirea procedurilor legale pentru constituirea PPMT.

Sursa: http://www.realitatea.net/partidul-lui-laszlo-tokes-devine-oficial_870946.html

Google, logo special pentru Albert Von Szent-Gyorgyi, biochimistul cu Vitamina C

Google în sărbătoreşte cu logo special pentru Albert Von Szent-Gyorgyi. Născut în Budapesta, Ungaria, faimosul fiziolog și biochimist Szent-Györgyi și-a început studiile la Budapesta, unde a obţinut titlul de doctor în medicină în anul 1917. Şi-a continuat studiile la Pressburg (în prezent Bratislava), Praga, Berlin, Leiden și Groningen și, în cele din urmă, a obținut doctoratul în chimie la Cambridge, potrivit agentia.org.
Finanțat de către statul maghiar, a fondat Institutul de Biochimie din cadrul Universității din Szeged. Studiile sale constante au condus la faptul că a fost primul cercetător care a izolat vitamina C. A descoperit că un bogat conţinut de vitamina C se regăseşte în ardei. În urma acestei decoperiti, în 1937 lui Szent-Györgyi i s-a acordat premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină.