marți, 30 octombrie 2012


Voiculescu vrea referendum de demitere a preşedintelui pe 9 decembrie


Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, consideră că Traian Băsescu trebuie suspendat din nou, iar pe 9 decembrie să avem şi referendum şi parlamentare.

Dan Voiculescu a declarat în seara zilei de luni, 29 octombrie, la Antena 3 că “Data de 10 decembrie trebuie să fie ziua în care Traian Băsescu nu mai e preşedintele României”, menţionând că „9 decembrie poate fi ziua când românii merg la vot să-şi aleagă parlamentarii şi să poată vota şi pentru demiterea lui Băsescu. Preşedintele fondator al PC a adăugat că aceasta este opinia sa personală, iar liderii USL vor lua decizia pe care o consideră cea mai bună pentru ei şi pentru români.
Dan Voiculescu este de părere că Traian Băsescu trebuie suspendat din funcţie pentru că există pericolul ca după alegerile parlamentare, când USL va câştiga probabil aproximativ 60% din voturi, preşedintele să nu-l nominalizeze premier pe Victor Ponta. “Mai văd, din păcate, oportunismul politicienilor români care se va manifesta. Să ne închipuim că suntem pe 10 decembrie. USL câştigă alegerile, preşedintele va nominaliza un membru USL care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL. Acest om va primi mandat de premier desemnat, în 24 de ore îi va convoca pe preşedinţii PSD şi PNL să facă Guvernul, ei vor refuza să participe la negocieri, dar va fi un pesedist care merge la negocieri, se va găsi cineva din conducerea PNL să meargă la negocieri, premierul desemnat va găsi fisură în fiecare partid, le va oferi posturi de ministru, secretar de stat, director, îi va ruga să convingă membrii partidelor lor să voteze noul Guvern. În 48 de ore, vom avea un Guvern condus de un premier care va fi omul lui Traian Băsescu“, a susţinut Voiculescu, potrivit Agerpres.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/voiculescu-vrea-referendum-de-demitere-a-presedintelui-pe-9-decembrie-129532.html