sâmbătă, 27 octombrie 2012


Premieră. Armata îşi sărbătoreşte ziua şi în mall-uri

Scris de : M.A.
Premieră, Armata îşi sărbătoreşte ziua şi în mall-uri. Ziua Armatei României va fi marcată anul acesta şi în trei centre comerciale din Capitală (AFI Palace Cotroceni, Vitantis Shopping Center şi Fashion House) şi patru din ţară (Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi Maritimo Shopping Center, din Constanţa), în zilele de 27 şi 28 octombrie.
De joi, 25 octombrie, în fiecare mall partener funcţionează un punct de informare-documentare, la care publicul va putea să se informeze despre misiunile militarilor şi despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale.
Sâmbătă şi duminică, la intrările principale ale celor şapte centre vor fi instalate autovehicule de comunicaţii, geniu, chimice, poliţie militară, folosite de militari în misiunile din ţară şi din teatrele de operaţii. De asemenea, între orele 12.00-20.00, vor fi dispuse în interior standuri interactive cu tehnică şi armament aflate în dotarea militarilor, expoziţii de fotografie, vor fi susţinute spectacole cu muzică de fanfară şi exerciţii de mânuire a armamentului.
Tinerii se vor putea fotografia cu casca şi vesta de protecţie întrebuinţată în misiuni de luptă, fiind pictaţi pe faţă în culori de camuflaj sau tricolore. Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, va vizita sâmbătă, 27 octombrie, în jurul orei 12.00, cei peste 100 de militari care participă la evenimentul de la AFI Palace Cotroceni.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/premiera-armata-isi-sarbatoreste-ziua-si-in-mall-uri-128871.html