marți, 30 octombrie 2012


Solicitarea "justiţiarilor" de la ANI, respinsă
Mircea Diaconu rămâne senator



Plenul Senatului a respins, marţi, solicitarea ANI privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Pentru încetarea mandatului lui Diaconu s-au exprimat, prin vot secret electronic, 23 de senatori, în timp ce 32 s-au exprimat împotriva acestui demers, iar alţi 10 s-au abţinut.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că senatorul s-a aflat în incompatibilitate după ce a fost sesizată de ANI.
Mare incompatibilitate descoperită de ANI a fost că Diaconu a fost şi senator şi... director de teatru în acelaşi timp.
Astfel, în 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a susţinut că senatorul liberal Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, deoarece pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.
În intervenţia sa de azi, senatorul Mircea Diaconu a subliniat că, aşa cum a constat Curtea de Apel anterior, el a fost de bună credinţă şi a procedat legal atunci când s-a adresat pentru un punct de vedere Senatului, respectiv Comisiei juridice din această Cameră legislativă.
"Veţi hotărî cum veţi crede de cuviinţă, dar mi-ar plăcea, aş fi încântat dacă, aşa cum multă lume din ţara aceasta îşi doreşte o Românie în picioare, îmi doresc şi un Senat tot în picioare", le-a spus el, luni, colegilor de Senat.


Alexandru Vişan

Sursa:
 http://www.cotidianul.ro/mircea-diaconu-ramane-senator-198425/