marți, 30 octombrie 2012


Steaua României pentru amiralul Harry, comandatul Forţelor pentru Operaţii Speciale SUA

Scris de : D.S.S.

Preşedintele Traian Băsescu îl decorează pe amiralul McRaven William Harry, comandat al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al Statelor Unite ale Americii, cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a semnat decretul de decorare marţi, distincţia fiindu-i acordată amiralului american pentru contribuţia avută în procesul de modernizare a Armatei Române.
Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută în procesul de modernizare a Armatei României, pentru sprijinul preţios acordat în procesul de dezvoltare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România în domeniul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS), domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional ‘Steaua României‘ – în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, domnului amiral McRaven William Harry ‘Bill’, comandant al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al Statelor Unite ale Americii‘, se arată în comunicatul citat.
Amiralul McRaven este cel care a organizat şi supervizat operaţiunea de capturare a liderului al-Qaeda Osama bin Laden, în urma căreia acesta a fost ucis de forţele americane, în mai 2011 în Pakistan.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/steaua-romaniei-pentru-amiralul-harry-comandatul-fortelor-pentru-operatii-speciale-sua-129680.html