luni, 8 octombrie 2012


Alertă teoristă – Şeicul Omar Bakri a vrut să vină în România

Scris de : D.S.S.

Şeicul Omar Bakri, unul dintre cei mai radicali lideri islamişti, a vrut să vină în România El fost în analiza SRI în trecut, când acesta a vrut să intre în România, a declarat directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.
Suntem pe harta unor organizaţii importante din domeniul terorismului ca o posibilă ţintă datorită unor dezvoltări legate de prezenţa noastră în Afganistan, a trupelor româneşti în Afganistan, de evoluţiile legate de scutul antirachetă. Şi suntem foarte atenţi. Chiar Omar Bakri a fost în analiza Serviciului în trecut, a încercat să vină în România. Are conexiuni cu România. Deci nu este doar un mesaj sau discurs pur retoric, este unul la care ne uităm cu atenţie, dar este doar suprafaţa lucrurilor, pentru că, repet, suntem şi noi la fel ca alte state europene – şi vedeţi ce s-a întâmplat în ultimii ani, atentate în Bulgaria, în Franţa, în Norvegia, cu tipologii de acţiune diferite, cu motivaţii diferite – deci nici noi nu suntem scutiţi de acest lucru, încercăm să identificăm ce vulnerabilităţi avem’, a afirmat Maior, duminică seară, la Realitatea tv.
El a punctat că respectivele subiecte au fost discutate ‘profund’ şi în ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Întrebat dacă s-a discutat şi în prezenţa premierului Victor Ponta sau după ce acesta părăsise şedinţa CSAT, Maior a răspuns: ‘Da, şi în prezenţa domnului Ponta şi le cunoaşte foarte bine şi chiar Guvernul s-a angajat să ne ajute cu anumite elemente pentru a trata aceste vulnerabilităţi’.
Recent, şeicul Omar Bakri, unul dintre cei mai radicali lideri islamişti, susţinea, într-un interviu publicat de cotidianul sofiot 24 Ceasa, că România, Bulgaria, dar şi alte ţări din estul Europei sunt pământuri islamice şi ţinte legitime pentru terorişti.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/alerta-teorista-seicul-omar-bakri-a-vrut-sa-vina-in-romania-125002.html