miercuri, 24 octombrie 2012


Emblema de Onoare a Armatei României pentru Regele Mihai, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu

Scris de : D.S.S.  

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a conferit miercuri Emblema de Onoare a Armatei României foştilor şefi de stat, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, ‘în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate şi pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului armatei’. Corneliu Dobriţoiu, i-a conferit si regelui Mihai Emblema de Onoare a Armatei României cu însemn de pace, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala Regilor a Palatului Elisabeta.
Este o mare onoare pentru această instituţie, în acest moment aniversar, să se plece cu o recunoştinţă în faţa bărbaţilor de stat care au conferit prin actul lor executiv armatei tot ce avea nevoie la momentul respectiv. Au sprijinit armata în momentele grele, preaderării la NATO, au împărtăşit cu noi şi emoţiile, şi suferinţele pierderilor din teatrele de operaţii, au împărtăşit cu noi totuşi gândul că România, la graniţa de Est a Alianţei, are şi responsabilităţi alături de aliaţi în spiritul apărării unor valori universale comune‘, a declarat Corneliu Dobriţoiu.
Fostul preşedinte al ţării Ion Iliescu a spus că momentul care îl leagă cel mai mult de Armata Română este cel al Revoluţiei din 1989. ’Eu aş evoca momentul care m-a legat cel mai puternic de Armata Română, zilele şi nopţile pierdute în decembrie 1989. Atunci am petrecut zile şi nopţi alături de conducerea Armatei, la Marele Stat Major, în sediul din Drumul Taberei, în condiţii dramatice şi grele. Atunci am văzut o dată în plus ce înseamnă o armată în viaţa unui stat. Armata este instituţia care defineşte statul în ultimă instanţă’, a precizat Iliescu.

Continiarea şi VIDEO pe:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/emblema-de-onoare-a-armatei-romaniei-pentru-regele-mihai-ion-iliescu-si-emil-constantinescu-128465.html