luni, 15 octombrie 2012




Partidul condus de Wilfried Martens și-l asumă încă o dată pe Traian Băsescu
Ponta: Băsescu încalcă din nou Constituţia


Preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), deşi şeful statului nu poate face politică şi implicit nu poate participa la manifestări ale unui partid politic, afirmă liderul USL, Victor Ponta.
"Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă implicit la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedintele Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta", a spus Ponta la Antena 3.
El a adăugat că liderii USL sunt proeuropeni, dar nu dispuşi să îşi dea ţara pentru "interese personale, aşa cum a făcut preşedintele Băsescu de foarte multe ori".
Pe site-ul popularilor europeni, congresul PPE e anunțat pentru perioada 17-18 octombrie, iar președintele Traian Băsescu este prezentat oficial drept gazda celui mai important eveniment al acestei familii politice, desfășurat o dată la trei ani. Deși, din punct de constituțional, președintele României trebuie să-și dea demisia din partid, pe durata mandatului, Traian Băsescu e anunțat oficial de PPE ca parte integrantă a grupului popularilor.
Găzduit de PDL și UDMR, Congresul PPE din București va avea loc la Palatul Parlamentului.
Constituția prevede că Traian Băsescu, aflat în funcția de președinte al României nu poate fi și membru oficial al PPE sau PDL. Documentele de prezentare a evenimentului nu amintește însă de liderul de drept al popularilor din România, Vasile Blaga.
Dimpotrivă, partidul condus de Wilfried Martens și-l asumă încă o dată pe Traian Băsescu, după susținerea, firească, din timpul referendumului.

Sursa:
 http://www.cotidianul.ro/ponta-basescu-incalca-din-nou-constitutia-197100/