miercuri, 17 octombrie 2012


Laszlo Tokes cere la reuniunea PPE federalizarea României

Scris de : M.A. 

Laszlo Tokes cere la reuniunea PPE federalizarea României. Liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania a pledat miercuri pentru “o descentralizare” a României, care să aibă drept rezultat final “un sistem de federalism”.
De asemenea, Laszlo Tokes şi-a exprimat dorinţa ca banii aferenţi Premiului Nobel pentru Pace, acordat recent Uniunii Europene, să fie folosiţi pentru problemele minorităţilor. Europarlamentarul a făcut această declaraţie în marja reuniunii Partidului Popular European, care se desfăşoară miercuri şi joi la Bucureşti.
“Consider că toată problematica minoritară, a regiunilor dezavantajate, locuite de minoritari ar trebui să fie cuprinsă în politica de coeziune a Europei unite şi prin aceasta să se încerce depăşirea crizei generale a Europei unite. Între cauzele crizei se numără şi moştenirea comunistă, care ne frământă şi astăzi. Noi considerăm că problema regimurilor este o problemă genuină europeană şi, totodată, una specifică Românească. România supercentralizată nu va reuşi să iasă din criză, dacă nu se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării”, a opinat Tokes. “Partidul Popular Maghiar din Transilvania propune un astfel de program de descentralizare, de regionalizare, care va conduce la un sistem de federalism în România“, a adăugat Laszlo Tokes.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/laszlo-tokes-cere-la-reuniunea-ppe-federalizarea-romaniei-127077.html