Întreaga cremă a PPE se află la Bucureşti. Pentru corecta informare a oficialilor europeni, le prezentăm câteva fapte pe care ei trebuie să le cunoască.
Cancelarul Germaniei, minţit de Traian Băsescu
În prima decadă a lunii iulie, preşedintele (pe atunci) suspendat făcea public faptul că a avut o convorbire telefonică cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Printre altele, Traian Băsescu a relatat un pasaj din această convorbire. „A mai avut (Merkel – n.a.) o întrebare legată de cum decurge procedura, dacă e reglementată în Constituţie procedura de suspendare a preşedintelui. I-am spus: «Nu, nu e reglementată»”, declara atunci Traian Băsescu. O minciună gogonată, dar rămasă, surprinzător, fără replică.
Ce trebuie să ştie Angela Merkel
În cazul în care nu a fost informată de către oficiali ai Ambasadei Germaniei de la Bucureşti, o informăm noi acum pe dna cancelar Angela Merkel ce prevede Constituţia României referitor la procedura de suspendare a preşedintelui statului Român.
ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.
În atenţia domnului Barroso: Curtea Constituţională a încălcat Constituţia
În nenumărate rânduri, înainte de referendumul din 29 iulie, dar şi după scrutin, înalţi oficiali ai UE şi CE au criticat şi au acuzat (gratuit – n.a.) guvernul USL de ingerinţă în activitatea Curţii Constituţionale şi au solicitat în repetate rânduri - (deşi nu era cazul - n.a.) - respectarea deciziilor CCR. Guvernanţii au respectat toate deciziile CCR, inclusiv pe cele prin care judecătorii acestei instanţe au încălcat ei flagrant Constituţia.
Le prezentăm dlui Barroso şi celorlalţi oficiali europeni prima încălcare a Constituţiei de către judecătorii CCR.
Curtea Constituţională a modificat Legea referendumului
Conform art. 146, litera a din Constituţie, „Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei”.
Conform acestui articol, judecătorii CCR trebuie să decidă dacă o lege sau unul sau mai multe articole dintr-o lege este (sunt) constituţională sau nu este (nu sunt) constituţională.
Concret, pe 10 iulie 2012, CCR trebuia să se pronunţe dacă articolul 10 din Legea referendumului – “Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă, în urma desfăşurării referendumului, propunerea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate” – este sau nu este constituţional. Conform precedurilor, dacă CCR decidea că articolul este constituţional, legea era trimisă la promulgare, iar dacă decidea că nu este constituţional, Parlamentul urma ca în maxim 45 de zile să refacă articolul.
Judecătorii CCR au dat însă o decizie (nr.731/10 iulie) care excedau prevederile Constituţiei. Concret, în Decizie, judecătorii CCR au condiţionat constituţionalitatea art. 10 şi pur şi simplu l-au reformulat: “Constată că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”. Ceea ce au făcut judecătorii CCR se numeşte adăugire la lege, fapt nepermis instituţiei din care fac parte.
O altă încălcare a Constituţiei s-a înregistrat tot prin emiterea DECIZIEI 173/10 iulie 2012. Judecătorii CCR au făcut referiri la OUG 51/2012, deşi autorii sesizării nu au invocat acest act normativ.
Sperăm ca şi aceste aspecte să ajungă la cunoştinţa dlui Barroso şi a oficialilor UE.
Lucian Gheorghiu
Sursa:
http://www.cotidianul.ro/minciuna-lui-traian-basescu-si-infractiunile-curtii-constitutionale-197203/