joi, 22 noiembrie 2012


Scandal politico-electoral la Roman
Primăria PDL blochează mitingul USL



Aşa arată Romanul în realitate. E ocupat încă de PDL. Încă!
Cotidianul.rorevine cu amănunte în privinţa scandalului politico-electoral de la Roman:
Primarul Romanului, Dan Laurenţiu Leoreanu, nu a aprobat mitingul de sâmbătă  al USL, la care participă liderii naţionali Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, Colegiul 4 Roman "Ion Creangă", profesorul Liviu Brătescu, denunţă drept jalnică încercarea disperată de a-i ţine departe pe romaşcani de actualul şi viitorul premier al României, precum şi de viitorul preşedinte al României.

„Domnul primar nu poate să oprească în oraşul pe care îl administrează accesul unui prim-ministru. Asta numai dacă nu cumva a declarat Romanul o regiune autonomă, un Kosovo portocaliu”,  declară profesorul Brătescu.




Printr-un memoriu redactat olograf, Primăria Municipiului Roman, anunţă organizaţiile municipale ale PNL şi PSD că cererea pentru desfăşurarea mitingului naţional de sâmbătă, 24 noiembrie, ora 16.00, de la Roman, a fost respinsă din motivul ridicol al fluidizării traficului rutier.

Potrivit documentului anexat, Comisia de AVIZARE a adunărilor publice din municipiul Roman, respinge organizarea acţiunii USL în zona Piaţa Muşat:
„Pentru cererea PNL – Filiala Teritorială Neamţ era strict necesar blocarea traficului rutier pe B-dul Roman Muşat în tronsonul D. Gherea-Micle, iar când se închidea Piaţa Roman Muşat, era perturbat pe str. C. Vodă traficul.”



Dincolo de redactarea olografă a documentului şi de limba română aproximativă folosită în documentele oficiale ale municipiului Roman, refuzul administraţiei locale este unul fără precedent din punctul de vedere al gravităţii.

Prin acest „aviz negativ”, Primăria Roman doreşte să blocheze întâlnirea romaşcanilor cu premierul acestei ţări, precum şi cu viitorul preşedinte al României.


Conform aprecierilor candidatului Liviu Brătescu, "în plan local, domnul Dan Laurenţiu Leoreanu, devenit agent electoral al candidatului USL pe Colegiul 4, îşi permite să rişte izolarea completă din punct de vedere politic şi administrativ a oraşului pe care îl conduce."

Candidatul USL pentru un post în Camera Deputaţilor, Colegiul 4, profesorul Liviu Brătescu, condamnă obstrucţionarea unei întâlniri de un asemenea nivel cu cele mai importante personalităţi politice ale României de azi, premierul Victor Ponta şi copreşedintele USL, Crin Antonescu .

„Domnul Leoreanu ne invită să organizăm o acţiune de o asemenea anvergură fie pe stadionul Moldova, fie pe Constantin Nehoi. Ne întrebăm de ce nu ne-a oferit cantina Liceului Sava sau restaurantul din parc, locuri atât de dragi dumnealui, în care, din bani a căror provenineţă nu poate fi clarificată de domnia sa, sunt oferite în numele municipalităţii mese nesfârşite, sărmanilor aduşi în aceste locaţii indicându-li-se să voteze cu Elena Udrea”, a declarat profesorul Liviu Brătescu.

„Aceasta este doar o tentativă de hărţuire. Domnul primar nu poate să oprească în oraşul pe care îl administrează accesul unui prim-ministru. Asta numai dacă nu cumva a declarat Romanul o regiune autonomă, un Kosovo portocaliu. Ce fel de edil îşi poate asuma ruperea oricărui fel de dialog cu Guvernul de la care îşi primeşte şi va primi finanţarea de zi cu zi şi în domeniul investiţional?”, a conchis Liviu Brătescu.
Mai jos, fotografii din Roman care demonstrează absenţa oricăror lucrări de anvergură în zona amintită de Primărie: