vineri, 16 noiembrie 2012




Ponta îl contrează din nou pe Băsescu
Războiul electoral, faza pensionarii


Premierul Victor Ponta a afirmat vineri seara că pensionarii nu-l mai cred pe Traian Băsescu atunci când acesta vorbeşte despre mărirea pensiilor, ci "chiar se simt jigniţi" de lipsa de prudenţă faţă de ei.
"În primul rând, un preşedinte când vorbeşte sigur că ar trebui luat în serios, dacă nu e vorba de preşedintele Băsescu. Cu atât mai puţin când vorbeşte de pensii. Pentru că preşedintele Băsescu, nu alt preşedinte al acestei ţări, în urmă cu doi ani şi jumătate este cel care - sigur trecând peste atribuţiile Guvernului - a ieşit şi a anunţat că taie pensii. Credeţi că există un singur pensionar în această ţară din cei şase milioane care să-l creadă pe Traian Băsescu? Păi, el personal atunci când vine şi vorbeşte de mărirea pensiilor eu cred că cei şase milioane de pensionari chiar se simt jigniţi de acest mod realmente lipsit de un pic de prudenţă şi de jenă faţă de ei", a spus Ponta la RTV.
După ce a vrut să taie pensiile, iar apoi le-a impozitat, Traian Băsescu a afirmat vineri că "marea prioritate" a anului 2013 este menţinerea stabilităţii fiscale, adăugând că ar trebui analizată şi posibilitatea indexării pensiilor. "Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.
Declaraţia lui Traian Băsescu a fost făcută în contextul în care reprezentanţi ai Guvernului USL au anunţat recent că pensionarii vor beneficia de anul viitor de o indexare cu rata inflaţiei, potrivit legii aflate în vigoare, nepusă în practică până acum de guvernele PDL.

Sursa:
 http://www.cotidianul.ro/razboiul-electoral-faza-pensionarii-199927/