joi, 22 noiembrie 2012

Lovitură năucitoare dată lui Blaga și Ungureanu într-o singură zi
Zeci de primari PDL şi-au anunţat sprijinul pentru candidații USL
30 de primari de la PDL din Mehedinți au anunţat joi că vor sprjini USL, în 9 decembrie, la alegerile parlamentare.
Cei 30 de edilii PDL s-au dus la o conferinţă de presă pe care o susţineau candidaţii USL şi au anunţat că vor oferi suport pentru candidaţii Uniunii la alegerile din decembrie.
După conferinţa de presă, o parte dintre primarii PDL prezenţi au declarat că au luat hotărârea de a sprijini candidaţii USL pentru binele comunităţii.
De la începutul campaniei electorale pentru parlamentare, mai mulți primari PDL au trecut de partea USL, participând la acțiunile de lansare a candidaților USL și declarând că îi susțin pentru ocuparea unui fotoliu de parlamentar.
Dezertări în mai multe județe
Primarul PDL al municipiului Vatra Dornei, Ilie Boancheş, a participat, sâmbăta trecută, la lansarea candidaţilor USL din colegiile din zonă, anunţând că îi va susţine.
Prezent la lansarea candidaţilor USL din zona Vatra Dornei, primarul PDL al municipiului Vatra Dornei a spus că este mândru să fie prezent la astfel de evenimente fericite.
"Nu puteam lipsi de aici când avem în mijloc dorneni adevăraţi care chiar dacă locuiesc în altă parte nu au uitat de Dorna", a spus Boancheş, care a precizat că îşi doreşte ca cei doi candidaţi ai USL să fie aleşi pentru că sunt oameni apropiaţi de zonă.
Acest lucru s-a întâmplat la o săptămână după ce primarul PDL al Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că-l susţine în alegeri pe liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu. Totodată, un primar PDL de comună s-a declarat susținător al candidaților USL.
Prima "surpriză" a venit de la Suceava
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu (PDL) a participat recent la lansarea candidatului USL/PNL, Alexandru Băieşanu, în colegiul 1 Deputaţi din Suceava. „Chiar dacă am fost competitor cu Sandu Băișanu pentru funcția de primar cred că am demonstrat că am avut tăria și caracterul de a trece peste orgolii și de a colabora în interesul cetățenilor municipiului Suceava. Acest lucru a fost dovedit în ultimele cinci luni de zile când am avut o colaborare bună cu consilierii USL în CL și vreau să le mulțumesc și lor dar și viceprimarilor în primul rând. De asemenea cred că am dovedit că pot colabora și cu conducerea Consiliului Județean CJ și vreau să-i mulțumesc domnului președinte Cătălin Nechifor (PSD - n.a.). Sunt aici să garantez că pot face acest lucru în interesul Sucevei și în continuare sunt aici să garantez pentru Alexandru Băișanu care este un om corect, este un om cu multă energie, cu multe proiecte și sunt convins că le putem pune împreună în aplicare. Am toată convingerea că această colaborare între primarul Lungu și deputatul Băișanu va fi benefică pentru suceveni. Dragi suceveni vă recomand ca pe data de 9 decembrie să votați pe colegiul 1 pe Alexandru Băișanu”, a declarat primarul PDL, potrivit presi locale.
Surpriză a fost mare pentru unii pedeliști și când în municipiul Hunedoara, cu ocazia lansării candidaţilor USL, Carmen Hărău (colegiul 7 Deputaţi) şi Marian Câmpeanu (colegiul 3 Senat), pe scenă, alături de candidaţi şi de preşedintele Coniliului judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ – lider al PNL Hunedoara – şi de ceilalţi fruntaşi PNL şi PSD a urcat şi primarul PDL al municipiului, Viorel Arion. Ulterior, Arion a dat-o la întors susținând că de fapt el susține candidații USL.
Ilie Ştefan, primarul PDL al comunei Luncaviţa (judeţul Tulcea), a declarat și el că va susţine candidatul USL. „Am decis ca la aceste alegeri să sprijin candidaţii USL, datorită faptului că cetăţenii comunei îşi doresc acest lucru. În colegiul nostru, oferta USL este mult mai bună faţă de celelalte partide”, a declarat Ilie Ştefan, citat de rtv.net.
De asemenea, trei primari ARD din Bistriţa au participat la lansarea candidaţilor USL din judeţ şi la fel s-a întâmplat şi cu trei edili PDL din Dâmboviţa.

Ioana Radu

Sursa: