miercuri, 21 noiembrie 2012

La câteva zile după ce Traian Băsescu le-a dat instrucţiuni procurorilor în direct la TV
Operaţiunea "Referendumul" continuă

Coincidenţele se ţin lanţ când vine vorba de Traian Băsescu şi de procurori.
Procurorii de la Parchetul General au anunţat miercuri printr-un comunicat că au început urmărirea penală a cinci persoane "membri ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360 din Ovidiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale".
Anunţul de miercuri al Parchetului General vine în contextul în care nu mai târziu de săptămâna trecută Traian Băsescu, în dispreţul a 7,4 milioane de români care au votat împotriva lui în vară, a reclamat "fraude masive" la referendum şi le-a cerut procurorilor să treacă la treabă.
Până acum procurorii lui Morar au reuşit să trimită în judecată doar trei persoane după ce au răscolit satele româneşti şi au confiscat listele electorale de la referendum.
Ordin de la Băsescu în direct la TV
"Ce vă pot spune este că fraudele de la referendum vor trebui investigate până la capăt, pentru că votul este fundamentul democraţiei. Am auzit politicieni spunând „Da, dacă în trei secţii de votare au fost doar 500 de voturi furate nu e mult”. Da, dar în România sunt 18.000 de secţii de votare. Dacă avem o medie de 500 la fiecare trei secţii de votare, lucrurile nu sunt în regulă. La aceste secţii de votare media este circa 12%, da? Sunt trei secţii de votare rurale. Un partid intră în Parlament cu 5%. Nivelul fraudei este uriaş şi instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba până la capăt în numele democraţiei. Pentru mine nu mai au valoare, pentru mine personal, investigaţiile, pentru că ele nu mai pot schimba rezultatul referendumului. În schimb, pentru democraţia din România este fundamental ca toate suspiciunile de fraudă să fie clarificate, dintr-un motiv simplu, cel pe care vi l-am spus. Votul este fundamentul democraţiei, dacă şi acolo furăm, putem spune că nu mai avem nicio speranţă în ceea ce priveşte funcţionarea statului de drept", a declarat Băsescu la începutul săptămânii trecute la Palatul Cotroceni.

Marieta Vişan

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/operatiunea-referendumul-continua-200295/