luni, 12 noiembrie 2012


Bizarerii de campanie
Elena Udrea vorbeşte de funie în casa spânzuratului



Elena Udrea se consideră o victimă a presei şi acuză referirile USL legate de faptul că PDL „îşi cumpără presa”. Realitatea o contrazice flagrant pe fosta minsitresă.
Udrea se victimizează
 Pe site-ul ei, Elena Udrea se victimizează. Se consideră o victimă a presei şi invocă în acest sens un raport al unei agenţii de monitorizare a presei. „Conform raportului Active Watch, sunt în topul politicienilor fata de care s-au inregistrat cele mai multe abateri din   punctul de vedere al eticii jurnalistice. De asemenea, ocup primele locuri şi în topul celor faţă de care s-au înregistrat cele mai multe încalcari ale prezumţiei de nevinovăţie (...) În schimb, de atitudini pozitive a beneficiat toată floarea cea vestită a Puterii: Adrian Năstase, Victor Ponta şi Crin Antonescu. (...) Mi s-ar parea amuzant, dacă nu ar fi de-a dreptul grav faptul că tocmai ei sunt cei care ţipă că PDL îşi cumpară presa. În schimb, o bună parte a presei centrale răspunde cu punct şi virgulă la indicaţiile şi doleanţele USL”. 
Oare chiar aşa să stea lucrurile? Din câte ştim, aproape tot ce s-a scris „de rău” de Elena Udrea a avut la bază documente interne sau internaţionale care îi încriminau activitatea.
 Odă blocului copilăriei Elenei Udrea
 Totuşi, şi nu este pentru prima oară, am aflat şi ce fel de presă îi place Elenei Udrea. De exemplu, îi place ce se scrie în presa locală din judeţul Neamţ. În „Ziarul de Roman” un scrib care probabil ar fi făcut carieră dacă nu ar fi căzut regimul comunist a închinat pur şi simplu o odă blocului în care s-a mutat Elena Udrea. „Ceea ce mulți nu știu este faptul că apartamentul Elenei Udrea din Roman seamănă foarte mult chiar cu apartamentul din Buzău în care deputatul PDL și-a petrecut primii 18 ani din viață. Pînă la absolvirea liceului, Elena Udrea a locuit în cartierul buzoian Micro V, la etajul 4, ultimul, al unui bloc micuț, în apartamentul 19. La puțin timp după ce deputatul PDL s-a mutat în București, părinții săi l-au vîndut pentru a veni aproape de fiica lor, în București. Și în capitală, Elena Udrea a locuit mulți ani tot la bloc, în Drumul Taberei”.
După cum se vede – aşa cum pe timpul comunismului ziariştii de casă făceau trimiteri la originea „sănătoasă”, la „greutăţile vieţii” şi evident la „tinereţea revoluţionară” a mai marilor zilei – ziaristul romaşcan a descoperit că Elena Udrea a fost un om din popor, a stat într-un cartier proletar (acestea erau cele numite „Micro”), într-un bloc „micuţ” şi evident la „ultimul etaj”. Adică, este „de-a noastră” vrea să sugereze condeierul de la  „Ziarul de Roman”, care nu uită să amintească un alt element important: la Bucureşti, Elena Udrea s-a mutat tot la bloc.
Şi evident, din articol nu lipseşte şi entuziasmul unei vecine. „Nu știu dacă locuința este cumpărată, sau doar închiriată, dar ne bucurăm foarte mult că vom fi vecini cu doamna Udrea. O simpatizăm și știm că va face ceva pentru Roman. Sper să stea cît mai mult la noi”.
 Remember: întrebări din interviul secolului
 Pentru cine vrea să-şi aducă aminte de întrebările din „monumentalul” interviu luat Elenei Udrea (la începutul lunii noiembrie) de către un alt ziar local „Monitorul de Neamţ/Roman”, le redăm pe primele patru:
        Cît de departe sînt anii în care codana Elena Udrea se ascundea sub umbra răcoroasă al vreunui tei din crîngul de la Buzău, atunci cînd iesea de la cursurile Liceului „B. P. Hasdeu pentru a se plimba de mînă cu un băiat care-i recita poezii de dragoste
        Stiu că proveniti dintr-o familie de oameni obisnuiti, care s-au străduit să fiti educată în spiritul crestin si pun mare pret pe morală? De cîte ori a trebuit să stergeti lacrimile de pe obrazul mamei, care nu poate si nu vrea să înteleagă cum îi este atacat copilul? 
        De cîte ori Elena Udrea a intrat în dormitor si a rămas cu capul în pernă plîngînd pentru atacurile la adresa sa si aluziile mai mult sau mai putin voalate despre relatiile sale cu seful statului? Cît de puternică trebuie să fie o femeie pentru a face fată „tavălelii“
mediatice zilnice de care are parte? 

        La Roman, v-am urmărit cu atentie întîlnirea cu oamenii care vroiau să vă atingă, să vă vadă, să facă o poză cu frumoasa „Blondă de la Cotroceni“. V-am suspectat de ipocrizie. Am văzut o mamă sau o bunică apropiindu-se cu un copilas într-un cărucior. V-ati oprit si v-ati jucat vreun minut cu acel copilas. Mi s-a părut ca ati fost sinceră si vă plac copiii. 
 Acesta este tipul de presă pe care îl agrează Elena Udrea. Atunci când contestă faptul că „PDL cumpără presa”, şi că adversarii politici au parte de o media pozitivă (nu ştim de unde a scos aşa ceva, pentru că evidenţele o contrazic), dar apar articole de genul celor din presa romaşcană, Udrea ar trebui să ştie că vorbeşte de funie în casa spânzuratului.


Andreea Cristescu