luni, 12 noiembrie 2012




Preşedintele pregăteşte invalidarea alegerilor parlamentare din 8 dedembrie?
Băsescu acuză că s-au fraudat 3 milioane de voturi la referendum



Preşedintele României îşi bate joc de votul popular şi de românii care au votat la referendum. Traian Băsescu a făcut o afirmaţie care frizează nu doar penibilul, dar constituie şi o jignire a milioanelor de români care au votat pe 29 iulie. 
 3 milioane de voturi „fraudate”
 În cadru discursului său de luni seara de la palatul Cotroceni, Traian Băsescu, pe faţă, a lăsat să se înţeleagă că la referendumul din 29 iulie s-a comis o fraudă uriaşă. Ce a spus Băsescu: „Ce vă pot spune este că fraudele de la referendum vor trebui investigate până la capăt, pentru că votul este fundamentul democraţiei.(Aici avem de-aface şi cu o imixiune în problemele procuraturilor. Traian Băsescu dă indicaţii clare privind investigaţiile – n.a.). Am auzit politicieni spunând <<Da, dacă în trei secţii de votare au fost doar 500 de voturi furate nu e mult>>. Da, dar în România sunt 18.000 de secţii de votare. Dacă avem o medie de 500 la fiecare trei secţii de votare, lucrurile nu sunt în regulă. La aceste secţii de votare media este circa 12%, da? Sunt trei secţii de votare rurale (Aici TB dezinformează: 2 din cele 3 secţii sunt din mediul urban – n.a.). Un partid intră în parlament cu 5%. Nivelul fraudei este uriaş şi instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba până la capăt în numele democraţiei”.
Ce este aberant şi totodată monstruos în această declaraţie. În primul rând Traian Băsescu susţine cu subiect şi cu predicat că în toate secţiile de votare din România votul a fost fraudat. Şi mai mult, el dă şi cifre. Concret plecând de la cele 500 presupuse fraude descoperite de procurori – nu mai insistăm asupra suspiciunilor privind investigaţiile – în trei secţii de votare, nici mai mult, nici mai puţin, Traian Băsescu extrapolează şi găseşte el o medie de 500 de voturi fraudate la fiecare 3 secţii din cele peste 18.000 din România. La un simplu calcul matematic (18.000 : 3 x 500), după enunţul făcut de Traian Băsescu, ar rezulta peste 3 milioane de voturi fraudate. Suntem în faţa unei aberaţii şi a unei jigniri a românilor care au fost la urne pe 29 iulie. Practic Traian Băsescu şterge cu buretele voturile a peste 3 milioane de români.
Nu în ultimă instanţă, şi Traian Băsescu ştie şi el acest lucru foarte bine, toţi specialiştii în materie electorală şi sociologii afirmă că maximul  unei fraude la vot nu pote depăşi 3%. Ori în cazul referendumului din 29 iulie, dacă ar fi vorba (dar sigur nu este) de o fraudă de 3%, asta ar însemna cca 220.000 de voturi. De aici şi până la cele 3 milioane ale lui Traian Băsescu este distanţă mare.
 O pregătire a terenului pentru 9 decembrie?
Trebuie privită cu mare atenţie şi următoarea formulare: „Pentru mine nu mai au valoare, pe mine personal, investigaţiile, pentru că ele nu mai pot schimba rezultatul referendumului. În schimb, pentru democraţia din România este fundamental ca toate suspiciunile de fraudă să fie clarificate, dintr-un motiv simplu, cel pe care vi l-am spus. Votul este fundamentul democraţiei, dacă şi acolo furăm, putem spune că nu mai avem nicio speranţă în ceea ce priveşte funcţionarea statului de drept.  Citit printre rânduri, acest pasaj şi coraborat cu ce a spus înainte, se poate deduce că sugerează intenţiile lui Traian Băsescu pentru 9 decembrie: nu este exclus ca preşedintele să conteste rezultatul votului pentru parlamentare.   
  Un semnal de care Traian Băsescu trebuie să ţină cont
 Conform Constituţiei, Traian Băsescu este şi comandantul suprem al Armatei Române. Dacă ne uităm la ultimele trei scrutine – alegeri prezidenţiale din 2009 şi referendumul din 29 iulie 20120 – ne sar în ochi rezultatele din teatrul de operaţiuni din Afganistan, unde cei mai curajoşi dintre militarii României nu l-au preferat pe Traian Băsescu. Este un vot care nu poate fi contestat şi totodată un vot sugestiv dat de cei mai curajoşi români. Iată rezultatele:
 Alegeri ptezidenţiale 2009 tur I de scrutin:
176 voturi Traian Băsescu – 253 voturi Mircea Geoană – 71 voturi Crin Antonescu
Alegeri parlamentare 2009 tur II de scrutin :
301 voturi Traian Băsescu – 408 voturi Mircea Geoană
Referendum demitere TB 29 iulie 2012
 468 voturi NU (pro Traian Băsescu) – 1.115 voturi DA (pentru demitere)


Lucian Gheorghiu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/basescu-acuza-ca-s-au-fraudat-3-milioane-de-voturi-la-referendum-199557/