sâmbătă, 24 noiembrie 2012
Acțiunile europarlamentarului PDL provoacă consternare
Europarlamentarii USL cer demisia Monicăi Macovei din PE


Eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, a cerut, în numele USL, demisia Monicăi Macovei din Parlamentul European.
“Scrisorile mincinoase şi insinuările foarte grave” făcute la adresa Agenţiilor Europene este motivul europarlamentarului. El arătat că pe numele Monicăi Macovei sunt depuse două sesizări, ce vor fi discutate de comisia de etică a PE.
Europarlamentarul a susținut că “sunt două sesizări, una făcută de delegaţia USL din PE privind evenimentele din vară şi a doua sesizare făcută luna aceasta, chiar pe 19 noiembrie, de preşedinţii tuturor Agenţiilor Europene”. Membrii Comisiei de Etică vor da un verdict în perioada următoare, iar cea mai gravă pedeapsă pentru Macovei ar fi aceea de a-şi pierde mandatul de eurodeputat.
Umilită de acuzaţiile nefondate lansate de către Monica Macovei la adresa activităţii sale la conducerea Agenţiei Europene de Mediu, directorul executiv al instituţiei, Jacqueline McGlade se declara consternată de acţiunile europarlamentarului român.
”La cabinetul președintelui PE există și o plângere din partea europarlamentarilor USL - PSD și PNL - legată de situația din această vară, de minciunile, de același mecanism: scrisori mincinoase și insinuări foarte grave pe care Monica Macovei le folosea pentru a crea îngrijorare în PE și îngrijorare în Cancelariile Europene, acuza atunci că în România există lovitură de stat, că judecătorii urmează să fie arestați, că asistăm la evenimente similare mineriadelor”, a precizat acesta.

”Vă pot spune în acest moment că dna Monica Macovei este în analiza Comisiei de Etică din PE, urmând ca în perioada următoare să se dea și un verdict pentru că astfel de comportamente nu au existat în PE până la dna Macovei și probabil că nici nu vor mai exista de acum încolo. Vă dau toate sancțiunile pe care dna Monica Macovei le poate primi în ordinea lor: în primă fază mustrare, pierderea dreptului la indemnizația de ședere pentru o perioadă care poate să dureze între 2 și 10 zile, suspendarea temporară a participării la activitățile PE pentru o perioadă între 2 și 10 zile fără reținerea dreptului de vot și cea mai gravă - retragerea mandatului de europarlamentar”, a explicat Ivan.

Mai mult, acesta a mai spus că ”este foarte clar pentru toată lumea că Monica Macovei a mințit și în vară și minte și acum când interesul personal îl cere”, motivând asta prin faptul că ”în vară a mințit pentru a-l proteja pe Traian Băsescu” iar ”acum, legat de Agențiile Eurpene, a mințit și a făcut insinuări foarte grave pentru că își dorește foarte mult postul de procuror european, un post care încă nu a fost creat, dar se discută foarte mult despre el”.

”Monica Macovei a spus că trebuie să se transforme și în justițiarul Europei, nu numai în justițiarul României, cu orice preț, indiferent de câte cadavre ar trebui să calce. Se pare că dna Jacqueline McGlade, directorul Agenției Europene de Mediu nu a acceptat să fie unul dintre cadavrele pe care să calce dna Macovei”, a completat Ivan.

Din cauza acestor probleme cauzate, eurodeputații USL din PE îi cer Monicăi Macovei demisia din funcția de europarlamentar ”înainte să mai aducă și alte prejudicii țării noastre”.


Sursa:
http://www.cotidianul.ro/europarlamentarii-usl-cer-demisia-monicai-macovei-din-pe-200518/