marți, 6 noiembrie 2012

                                                                                                                            

Puterea militară la români

 Scris de : Hari Bucur-Marcu

Duminică, 4 noiembrie 2012, Ministerul Apărării Naţionale a emis un comunicat prin care suntem informaţi că, în urma analizei ordonate de ministru, „s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau de acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 și 2012, în care nu au fost înteplinite condiţiile prevăzute de lege”. Este vorba despre 442 de acordări de grade militare unor inși care nu aveau nimic de-a face cu milităria, precum și de 393 de avansări nemeritate în grad a unor gradaţi mai mici.
Am aflat, deci, că domnul ministru a emis un ordin pentru a se analiza cazurile, dar nu știm cine a „dispus” revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor ilegale, adică nemeritate. Cum nu știm nici ce s-a întâmplat cu cei ce au „lucrat” respectivele ordine de avansare și de acordare a gradelor militare, semnate de fostul ministru, domnul Oprea Gabriel, cel cu multe stele pe hainele civile și cu diverse porecle, corespunzătoare diverselor mafii din care a făcut și face parte.
Este ca și cum comunicatul oficial s-ar fi încheiat cu un fel de „ups, am greșit, scuze, am reparat, la revedere!” Ce mare lucru că s-au emis, într-un an și un pic, nu mai puţin de 835 de ordine de avansare în grad și de acordare a unor grade militare unor impostori, prin încălcarea legii de cei ce au redactat, au editat, au „înaintat” și au semnat respectivele ordine?!? Doar nu s-au pierdut bani, că toate ălea erau grade „onorifice”! Ţineau doar de prestigiu, nu aveau o „conotaţie” materială…
Raţionament aparent corect, atâta vreme cât probleme Armatei României se discută doar pe coordonate financiare. La rectificarea de acum câteva zile, am aflat că bugetul apărării nici nu ajunge la unu la sută din produsul intern brut (PIB), asta pe când România ar trebui să producă o putere militară echivalentă cu mai mult decât dublul acestei sume. Ne-ar trebui avioane de luptă, dar nu avem bani nici să le împrumutăm. Soldele ar fi trebuit aduse la nivelul celorlalte state membre NATO de mai bine de cinci ani, dar sunt încă la mai puţin de jumătate din cele ale celei mai prost plătite armate aliate. Ca să aibă bani de hrană, haine și muniţii, Armata ar trebui să mai vândă din terenuri și clădiri. Deci, sărăcie mare, domnilor!

Citiţi continuarea pe:
http://www.ziuaveche.ro/opinie/puterea-militara-la-romani-130876.html