marți, 13 noiembrie 2012


Col Danicu Tănasă. Cine a vrut să-l “execute” pe ataşatul militar român de la Chişinău?

Scris de : Marius Bâtcă

Cea mai mare parte a presei de la Bucureşti a preluat pe nemestecate acţiunea cu iz KGB-ist difuzată de controversata televiziune Publika. Cine a vrut să-l “execute” pe ataşatul militar român de la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă?
Umblă vorba prin târguri, Capitale ale celor două state româneşti, că ar fi mâna lui Vlad Filat. Sau, de ce nu, a ambasadorului României, Lazurca. Iar, în spatele lor, s-ar afla mâna şi mai lungă a Kremlinului. Filat ar fi candidatul ideal, din cauza jocului la două capete, practicat în relaţiile cu UE-România şi cele cu Rusia. Despre Lazurca se pot spune multe, pentru că există şi anumite dubii, pornite, mai ales, din faptul că este un creştin-ortotox afiliat Bisericii Ruseşi, apropiat al Mitropolitului Vladimir. Şi obişnuieşte şi să se spovedească des. E bine, totuşi, să ne ferim de astfel de “sugestii”, pentru că, în lipsă de dovezi, avem parte doar de zgomote. Şi, ca să cităm din seria CSI (Crime Scene Investigation), vorbim de “dovezi circumstanţiale”.
Cu toate acestea, sunt multe semne de întrebare, iar misterul se menţine. Dar, până atunci, să vedem cum a fost “executatcolonelul Danicu Tănasă!
Reporterii Publika Tv, la locul şi timpul potrivit
După ce s-a lansat cu mare tam-tam în Republica Moldova, sub oblăduirea lui S.O. Vîntu (şi a partenerilor săi de afaceri din spaţiul ex-sovietic), ca cea mai tare televiziune de ştiri de la Chişinău, Publika TV s-a transformat treptat, ajungând în prezent o platformă de exprimare a tuturor sentinemtelor anti-româneşti şi pro-ruseşti.
Cine nu este familiarizat cu spaţiul românesc dintre Prut şi Nistru îşi poate da seama rapid despre ce vorbim aici, prin simple cautări Google şi o scurtă trecere în revistă a articolelor publicate pe site. Cine are răbdare poate să urmarească şi transmisiunile în direct pe net, cu simpla condiţie să nimerească şi momentul în care emite în limba română.
Deşi puţin cam lungă, această introducere în temă este mai mult decât necesară, pentru că Publika Tv este cea care a dat în exclusivitate momentul în care ataşatul militar român, colonelul Danicu Tănasă, a fost oprit ilegal de poliţiştii brigăzii rutiere.
Coincidenţa-coincidenţelor, echipa tv era singura prezentă la momentul “flagrantului” din noaptea de sâmbătă spre dumnică.

Citiţi continuarea pe:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/col-danicu-tanasa-cine-a-vrut-sa-l-execute-pe-atasatul-militar-roman-de-la-chisinau-132395.html