duminică, 12 iunie 2011

Tolba cu săgeţi

Prea ne iau unii de proşti

Una din prea multele reclame ce se dau pe post când ţi-e filmul mai drag se încheie cam aşa: „Prea bun, prea de la ţară!”. Prea se dă des pe posturile de televiziune această reclamă, ca să nu v-o amintiţi. Acest „prea”, auzit de atâtea ori în reclama cu pricina, nu-mi prea dă pace. Când nu prea am somn, şi asta se întâmplă prea des în ultima vreme, din cauza prea multelor griji, deschid calculatorul. Nu prea ştiu eu ce vreau, dar nu trece prea mult timp şi nu se poate să nu dau peste ceva prea interesant, ca să nu rămân ţintuit de scaun, în faţa calculatorului, ore în şir. O prea recentă declaraţie făcută de Oprea în legătură cu încheierea prea controversatului proces de recalcularea a pensiilor militare, după părerea preaiubitului preşedinte şi a preacinstituluilui Boc prea nesimţite, a făcut prea multe valuri, ca să nu ajungă în atenţia opiniei publice prea dornice de astfel de subiecte de senzaţie prea tari.
Cum prea bine ştiţi, Oprea nu prea ştie de glumă şi i-a pus pe băieţii lui la treabă, băieţi care, vreo jumătate de an, nu prea au avut odihnă. Aşa s-a ajuns ca, zilele astea, prea repede, zic eu, să ni se pună pensia pe tavă, pardon pe o listă, de unde să şi-o ia fiecare. Prea grăbit să-mi văd pensia cu ochii, am încercat să intru şi eu pe această listă. Nu prea am reuşit, pentru că, bănuiesc, erau prea mulţi cei care încercau acelaşi lucru, odată cu mine. Prea eram interesat, aşa că nu am renunţat. Prea surprins nu am fost când am văzut că pensia mi-a fost „ajustată” cu vreo 500 de lei. În minus, bineînţeles. Eram prea pregătit sufleteşte, ca să mai fiu luat prin surprindere. 500 de lei! Nici prea-prea, nici foarte-foarte. La alţii, însă, discrepanţele sunt prea mari. Fie în plus, fie în minus. N-am prea înţeles de ce, dar asta e!” Ca să-mi pot face, cât de cât, o idee, ar fi trebuit să parcurg întreaga listă. E prea lungă. 1479 de pagini! Sunt eu prea exagerat uneori, dar nici chiar aşa.
Altceva mai bun nu prea aveam ce face, aşa că am început să citesc comentariile prea mulţilor anonimi care, chiar dacă nu prea au habar de subiectul în cauză, îşi dau cu presupusul. Pe unele dintre comentarii nu prea le-am băgat în seamă. Prea seamănă între ele. Prea sunt cusute cu aţă albă. Prea miros de la o poştă a propagandă. Prea îl ridică în slăvi pe Oprea. Iar cei care, chipurile, ar fi cadre militare în rezervă prea sunt „mulţumiţi” de cele câteva sute de lei în plus la pensie, ca să nu ai dubii în legătură cu identitatea lor. Nici pe vreme lui împuşcatu nu prea am văzut atâtea osanale la un cuadrat (unitate de măsură în tipografie). Ei, bine, aceşti „postaci de serviciu”, nu prea pricepuţi într-ale dezinformării, după părerea mea, prea ne iau de proşti. Iar unii dintre noi prea le dau motive să o facă. Mai grav este că, de la o vreme, prea ne-am lăsat pe tânjală. Prea ne lăsăm călcaţi în picioare de şefii acestor postaci. Şi asta este prea de tot!
Sunt prea obosit, ca să mai scriu. Şi nici nu prea mai am ce. Nu-mi rămâne decât să vă las pe dumneavoastră, prea bunilor cititori, să treceţi în revistă o parte dintre comentariile la care mă refeream. Sunt prea multe, ca să le postez pe toate. Şi nici dumneavoastră nu prea aveţi timp...

Al dumneavoastră, prea umil
colonel (r.) Ilie Bâtcă

Comentarii la declaraţia lui Oprea privind recalcularea pensiilor militare:
rebel [anonim]
Se discuta atat despre pensiile militarilor. Acesti oameni asteapta 100 de ani sa se mai iveasca un razboi ca sa faca cat de cat si ei ceva. In restul timpului se instruesc si cand ies la pensie au pretentie la sume fabuloase fata de pensionarii civili, care au muncit din greu circa 40 de ani din viata. De civili nimeni nu mai vorbeste si pensiile scad din cand in cand (vezi scadere cu majorarea CAS si cine stie ce ni se mai coace!?

bogdan [anonim]
ok, ca au muncit, ca au fost in misiuni, ca au facut, ca au dres...sa zicem ca asa este. ca armata nu produce nimic fizic (bani la buget ma refer) asta e clar. dar apara, protejeaza, etc. dar ce nu inteleg eu: de ce mamei mele, care a muncit 35 de ani ca inginer i-au scazut pensia de la 900 de lei la 800 iar unora cu pensii peste 3000 de lei le-au crescut? pana la urma cu 3000 de lei poti duce o viata onorabila. cu 900 nu prea puteai, deci cu 800 cu atat mai putin. nu mi se pare corect ca unii cu mult sa aiba si mai mult iar altii de unde nu au...poti sa le mai si iei, ca oricum probabil ca sunt obisnuiti cu lipsurile. nu contest importanta armatei, dar pana la urma si ceilalti sunt importanti. ca daca nu ar fi ei armata ar mai proteja vrabiutele si plopii.

paraciosul [anonim]
La începutul lunii februarie 2007, Corneliu Dobriţoiu a fost acuzat de către presă că şi-a cumpărat în anul 2005 apartamentul de serviciu de 115 metri pătraţi într-o zonă centrală a Capitalei cu 27.000 de euro, deşi pe piaţa imobiliară o astfel de locuinţă ar fi valorat 150.000 de euro. Această tranzacţie s-a perfectat deşi conform declaraţiei sale de avere, Dobriţoiu mai deţinea o casă de vacanţă din 2004, în comuna Găneasa (judeţul Ilfov), pe numele soţiei, bijuterii de 20.000 de euro şi active financiare de 50.000 de euro. Deci un biet "amarat" care "lupta pentru drepturile pensionarilor militari"!!!!

Arteresscu (anonim)

Niste caraghiosi pe la antene , tov. Dogaru si fostul secretar de stat la MAN, Dobritoiu, sunt foarte suparati pe anuntul facut de ministrul apararii Gabriel Oprea cum ca peste 90% din pensiile militare vor creste. Probabil ca lor nu le va creste. Sa nu-l plangem pe Dobritoiu, care a cochetat cand era la MAN, cu firma Elbit (comisionul a fost gras), cea care nu demult a castigat un contract de modernizare a avioanelor de transport Hercules C130 si cu modernizarea transportoarelor Piranha

puricosul [anonim] i-a raspuns lui Arterescu
Cei care ii cunosc pe Dogaru si Dobritoiu, nu-i plang, stai linistit. Ii cunoaste lumea ce "poame bune" sunt. Citeam pe undeva ca acest individ Dobritoiu care nu stie cu ce sa mai loveasca in ministrul Oprea, a fost in atentia DNA-ului pe cand activa in Ministerul Apararii pentru instrainarea unui teren al armatei de la Bacau unui grup de firme la care era asociata si sotia sa. Ce sa facem? Viata-i grea, nu? Si acum urla ca-i e pensia micsorata. Pai in timpul in care el facea afaceri necurate, altii munceau in institutia militara. Aceia au dreptul sa se bucure acum de pensii marite, nu acesti diletanti fanatici!

pasca [anonim]
Este suparator pentru multi, se pare, ca ministrul Oprea si-a tinut cuvantul dat militarilor! Important este ca s-a implicat foarte mult in rezolvarea acestei situatii si ca urmare foarte multi pensionari sunt scutiti acum de grija reducerii pensiilor. Ba din contra, multi dintre ei se vor bucura de mariri.

andrada [anonim] i-a raspuns lui pasca
Este problema lor daca supara faptul ca pensionarii militari si-au dobandit drepturile. Intr-adevar, fara implicarea ministrului Oprea, militarii riscau sa ajunga de rasul societatii. Felicitari ministrului Oprea!

toma [anonim] i-a raspuns lui soldatul
ati avut program de 8 ore,la fel ca ceilalti oameni ! 16 ore ati fost liberi,la fel ca ceilalti ! ( excaptie facand poligoanele care erau similare deplasarilor sau detasarilor la civili ! )
deci nimic in plus !
garzile de noapte ? pai otelarii,minerii,medicii din spitale LUCRAU NON STOP !
ce ati facut pentru SOCIETATE ? NIMIC !!!
nu ne puteti minti,am facut armata,v-am vazut ! SOLDATII FACEAU TOT(in agricultura,in constructii-voi n-ati pus mana pe carof,stiulete sau tarnacop !),nu va asumati meritele ! majoritatea erati betivi,toata ziua bateati cartile si tablele ! n-am invatat nimic util de la voi !
ati "aparat patria" ! da,da va spun si de cine : de grevistii din valea jiului,de grevistii din brasov,de "inamicii tarii" care vroiau SA FUGA din tara voastra si a lu ceausescu,de revolutionarii din timisoara si bucuresti ! v-ati IMPUSCAT FRATII,PARINTII,COPII NAVINOVATI !
ati iesit la pensie la 55 de ani ,multi sub 40 de ani ,cu ordonanta si salarii compensatorii grase !
nu santeti multumiti cu pensiile care le aveti ? (care sant intre 1600 si 11000 lei ?
o invatatoare care a educat 10 generatii (40 de ani de servici) are 1000lei un cercetator,un medic,care au slujit intradevar societatea,sau au produs ceva pentru ea( si-au iesit la pensie la 62 de ani),au 1500 lei !
rusine sa va fie !
nu meritati nici jumatate cat au ceilalti , de care v-am pomenit !
STANGA-MPREJUR SI CIOCU MIC !

Ritzi Pitzi [utilizator]
"ICCJ decide suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor".
Adica s-au zbatut sa NU li se recalculeze, chiar daca prin recalculare pensiile cresc ! Sa fie o dovada de integritate, sau de prostie ?!
I-au urmat orbeste pe liderii de sindicat, refuzand sa citeasca mai intai legea, dovada ca sunt manipulati, apoi i-au imbogatit pe avocatii care ii reprezinta in instanta intr-un proces prin care cer sa NU li se recalculeze pensiile, chiar daca asta inseamna MARIREA LOR !

asta [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi
asta pentru ca cei 90% s-au lasat prostiti de cei 10% care sunt fosti generali sau colonei si care azi sunt mari lideri de sindicat.
au fost prostiti cu vechiul slogan: "luptam pentru drepturile voastre". atata ca, la adapostul acestui slogan, liderii de sindicat luptau pentru drepturile lor. care drepturi erau platite chiar pe seama celor 90%.
cam la fel si marius petcu, cel care isi tragea spaga chiar din cotizatiile platite de sindicalisti din salariile lor mici...
si se mai si umfla in pene: "ma zbat pentru voi!". un escroc.

toma [anonim]
un inginer sau doctor au in jur de 1500 lei pensie.
credeti ca un toa major de armata merita la fel ?
sau un colonel iesit la pensie la 45 de ani merita 3000 lei ?
sau un general 5000 lei?
pai ai tupeu nenica !
ai suflat desteptarea-n goarna,sau ai facut fasolea aia la cntina pana la 55 de ani (daca nu pana pe la 40 ) si vrei sa ai pensie ca un doctor sau un inginer ?
armata comunista,a lu ceausescu,n-a produs NIMIC ! o invatatoare sau o educatoare de gradinita a facut mai mult decat locotenentul care a iesit la pensie colonel sau general !
ati batut tablele ,ati baut si ati frecat menta o armata intreaga !
nu vorbesc despre armata NATO de astazi,ei nu-s aceeasi 'armata' cu voi !

Ionel [anonim] i-a raspuns lui mucea
Ma uit la sumele finale si nu-mi vine sa cred. Noi cei din mediu privat platim taxe si impozite uriase pentru pensii de 3000, de 5000. de 11.000 de ron ? INCREDIBIL. E un dezastru. De unde sa aiba statul bani de medicamente sau de crese si gradinite cand coloneii si generalii iau pensii urise. Domnilor nu suntem in Germania sau UK ca sa dam pensii de 3000 sau 5000 de euro, unde ne trezim ? Pur si simplu e o bataie de joc. Adica un doctor are 1500 de ron iar un tablagiu 3000. Halal recalculare. Te mai intrebi de emigreaza roamanii.Pai de ce sa mai stea intr-o tara in care unul care nu aprodus nimic in viata lui primeste mii de euro da altii care muncesc de le sare basca din cap. Ce batjocura !!!!!

Dragii mei, poti sa spun caD-l ministru Oprea are foarte mare dreptate. Am luat legatura cu mai multi colegi si la toti a fost crescute pensiile care erau sub 20 de milioane. Foarte putine pensii au fost taiate, de obicei cele mai mari de 30 de milioane din ce am inteles, pensii nesimtite - multi dintre beneficiari aveau grade mai mici decat noi si aveau si mai putini ani de contributie.

Va doresc multa sanatate domnule Ministru Oprea.
Lt. Col. Teodorescu
ex comandant al poligonului Cernele.


un cetatean satul de prosti
nu stiu cum se calculeaza pensiile tablagiilor din armata cu stagiu incomplet de cotizare si care au pensii de peste 20 de milioane, desi au iesit anticipat la pensie si au primit salarii compensatorii ... sunteti niste incompetenti ... in timp ce exista ingineri care au muncit toata viata si au pensiile egale cu ale tractoristilor, vi se pare normal?? sa va fie rusine!! sunteti cei mai incompeteti oameni la conducerea tarii de dupa 90 ... spitalele se desfiinteaza si doctorii pleaca si oamenii mor ...din cauza voastra

N.G.
Pensiile acestor frecatori de menta / paraziti sociali care motzaie prin birouri / criminali care au tras in propriul popor in dec.89, desi erau f.mari, cresc, in loc sa fie taiate macar cu 50% ! Deh, le e frica bocilor & hahaitzilor de mosi-teaca !


Burlacu
Dragi comentatori, cititi cu atentie comentariul 8 facut de Lt. Col. Teodorescu Grigore, trageti aer in piept si linistiti-va. Ultima aparitia a ministrului apararii Gabriel Oprea, a spulberat toate incercarile unora de a compromite sistemul militar actual, adevarul despre cresterile pensiilor militare a peste 90% din pensionarii MApN. In curand se va afisa si tabele cu pensii si atunci se va face liniste pe aceasta tema.


Anonim
Mos Teaca, nu stii nici sa scrii, si sigur ai o pensie mai mare ca a mea( inginer cu 38 ani vechime).
,, sa scris, sa uitat ." se scrie ,,s-a scris, s-a uitat ".
Da' de metoda celor mai mici patrate, de metoda elementului finit ai auzit ??
Basescu a spus recent ca ne pleaca doctorii si inginerii din tara si ca singura solutie este sa producem mai multi doctori si mai multi ingineri.
Pai cum ,dle Basescu ? Uitati-va cat de mare e concurenta la academiile militare, la scolile de politie unde nu se cere scoala si, in plus, se asigura uniforme, hrana, cazare ...toate gratis , plus salarii uriase acestor analfabeti stiintific ....spaga.
Ei , militarii, de ce nu pleaca din tara ?
Aveti grija de tinerii supradotati, creati conditii ca si copiii valorosi de la tara sa poata urma o facultate, desfiintati universitatile private care au umplut tara de mitocani cu diplome, sprijiniti reforma in scola inceputa de dl Funeriu- un excelent cercetator, opriti meditatiile ce incep inca din clasele primare si fac ca micii si marii scolari -liceenii-sa nu mai gandeasca.


d-usa-atlanta
Vad ca acest teritoriu este populat cu tot felul de imbecili.Rezulta din comentariile postate.Ura presarata intre categoriile socio-profesionale dovedeste ca sunt la fel de hazi in gandire si la chip precum cel mai hlizit presedinte pe care l-a avut Romania pana in prezent.Astia vad totul precum e privirea calda a iubitului conducator indreptata spre viitor.De aceea merg toate alandala pentru ca si strabismul sau cam incaleca orizonturile.