miercuri, 8 iunie 2011

Proteste extreme! O autoincendiere şi o ameninţare cu sinuciderea la Cotroceni

Preşedintele SCMD, colonelul în rezervă Mircea Dogaru, a confirmat pentru ZiuaVeche.ro că bărbatul care şi-a dat foc în faţa Palatului Cotroceni a declarat că este militar în rezervă.  În momentul de faţă se fac verificări pentru a se afla dacă este membru al sindicatului. Colonelul a ţinut să amintească faptul că, la începutul anului, au existat informaţii potrivit cărora chiar militari care au participat la misiuni în teatrele de operţii din Afganistan au ameninţat că vor recurge la asemenea gesturi extreme. Liderul SCMD a ţinut să precizeze că este regretabilă recurgea la asemenea gesturi, mai ales că acţiunile în Justiţie dau câştig de cauză rezerviştilor militari. De asemenea, Mircea Dogaru a declarat că este grav faptul că, în România, oamenii au ajuns să se arunce de la balconul parlamentului sau să-şi dea foc în faţa palatului Cotroceni.
Un bărbat de aproximativ 60 de ani şi-a dat foc în zona Palatului Cotroceni, fiindu-i arse mâinile, el fiind transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că bărbatul are arsuri de gradul doi – trei la o prima evaluare şi că rănile nu sunt grave, transmite Mediafax. Potrivit lui Opriţa, cazul a fost semnalat prin 112, imediat, la faţa locului, ajungând o ambulnaţă SMURD care l-a preluat şi l-a transportat la SUUB.
În zona Palatului Cotroceni, un alt bărbat s-a urcat de câteva ore pe un stâlp şi ameninţă că se sinucide pentru că nu îi sunt respectate drepturile fundamentale. Doi pompieri, aflaţi la faţa locului, s-au urcat pe autoscară şi încearcă să-l convingă pe bărbat să renunţe la protest. Bărbatul, care acuză justiţia pentru gestul său, s-a legat cu trei cabluri electrice tricolore de stâlp şi de gât.

Sursa: http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/proteste-extreme-o-autoincendiere-si-o-amenintare-cu-sinuciderea-la-cotroceni-37406.html