joi, 9 iunie 2011

Citiți și... mulțumiți! (din inimă, ministrului Oprea)

Pensiile militarilor cresc în urma recalculării. Oprea: „Procesul de revizuire a fost în favoarea majorităţii covârşitoare a pensionarilor”

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat că MApN a definitivat la începutul acestei luni procesul de reviziuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare ieşite la pensie din armată, iar dintre acestea 90,2% au crescutSursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
Gabriel Oprea a mai spus astăzi că niciunui pensionar militar cu o carieră completă în armată, care avea venituri lunare de sub 3.000 de lei, nu i s-a micşorat pensia, ba chiar s-a mărit.
"În plus, şi pentru 85% dintre pensionarii cu carieră militară completă şi cu o pensie de peste 3.000 de lei, pensiile au crescut. Desigur, există şi cazuri în care pensiile îşi păstrează cuantumul după revizuire", a mai declarat Gabriel Oprea.

Ministrul a mai precizat că deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite.

Gabriel Oprea a mai explicat că la data de 1 iunie 2011 erau în evidenţă 77.078 de pensionari şi beneficiari de indemnizaţii ai MApN, dintre care un număr de 193 au fost exceptaţi de la revizuirea pensiilor, fiind vorba despre magistraţi militari şi de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaşi.

"Astăzi putem spune că 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut, fie că vorbim despre militari în rezervă cu o carieră militară completă sau de cei cu o carieră militară incompletă", a mai spus Oprea.

Asistenţă gratuită prin telefon

Pensionarii militari au la dispoziţie un număr de telefon care poate fi apelat gratuit din reţeaua Romtelecom, de luni până vineri, de la ora 8.00 la ora 20.00. Numărul de telefon este 0800808880, iar cei care răspund la acest număr de telefon sunt specialişti de la Direcţia Financiară care oferă explicaţii în legătură cu procesul de revizuire a pensiilor.
Potrivit lui Oprea, până joi au fost înregistrate aproximativ 42.000 de apeluri telefonice.

"Cifrele arată foarte clar că procesul de revizuire a fost în favoarea majorităţii covârşitoare a pensionarilor. Sigur, mi-aş fi dorit ca toate pensiile să crească în urma revizuirii. Totuşi, pensiile înregistrează scăderi în urma revizuirii pentru mai puţin de 10% dintre pensionari", a spus Oprea.