duminică, 31 iulie 2011

Academia de Poliţie. Pentru români, ciumă – pentru minorităţi, mumă

Scris de : Marius Bâtcă
Pentru români, ciumă – pentru minorităţi, mumă. Cam aşa ar putea să sune una dintre caracterizările statului român din ultimii zece ani.


În jurul graniţelor României – în afara celor din Republica Moldova – trăiesc aproape un milion de români: câteva sute de mii în Ucraina (Maramureşul istoric, Herţa, Bucovina de Nord şi sudul Basarabiei), câteva sute de mii în Serbia şi câteva zeci de mii în Bulgaria şi Ungaria. Mai mult de 90% dintre aceştia nu beneficiază de învăţământ în limba maternă nici măcar la nivel de şcoală primară.
În schimb, România a ajuns să dea locuri separate, în detrimentul naţiunii majoritare, inclusiv la Academia de Poliţie.
Nu o să pomenesc aici toate drepturile care duc la discriminarea pozitivă aberantă a minorităţilor din România şi nici modalitatea prin care anumiţi indivizi sunt băgaţi în Parlamentul României pe nedrept, doar pentru a face jocurile Puterii, indiferent care este aceasta.
Model al diversităţii promovat aberant la Bucureşti, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza a oferit anul acesta, asemenea altor instituţii de învăţământ superior civile, locuri separate pentru minoritarii ţigani, minoritarii unguri şi membrii altor minorităţi.
Asta înseamnă educaţie, mâncare, haine şi cazare GRATIS.
Potrivit Constituţiei României, limba oficială este limba română. Toţi cetăţenii ei, indiferent de naţionalitate, trebuie să o cunoască. Şi, atunci, de ce dăm locuri separate pentru ţigani, unguri şi alte minorităţi?
Aceştia nu trebuie să o cunoască şi să o vorbească? La Academie, tot în limba română se predă, tot legileRomâniei se învaţă.
Locuri separate pentru minorităţi – rezultate dezastru
Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 06 iulie 2011, anul acesta, în cadrul FACULTĂŢII DE POLIŢIE au fost scoase la concurs un număr de 551 de locuri la învăţământul de zi, astfel:
-POLIŢIE (specializarea „ordine şi siguranţă publică” – 3 ani) – 203 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 15 locuri pentru tineri de etnie maghiară, 6 locuri pentru tineri de etnie romă, respectiv 9 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale;
-POLIŢIE (specializarea „drept” – 4 ani) – 50 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare);
-POLIŢIE DE FRONTIERĂ (specializarea „ordine şi siguranţă publică”) – 50 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 1 loc pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv 2 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale;
-POLIŢIE DE FRONTIERĂ (specializarea „drept”) – 10 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare);
-JANDARMI (specializarea „ordine şi siguranţă publică”) – 103 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 3 locuri pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv 4 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale; 3 locuri fiind alocate SPP;
De asemenea, FACULTATEA DE POMPIERI scoate la concurs 55 de locuri, bărbaţi, dintre care 10 locuri pentru tineri palestinieni şi 5 pentru cetăţeni din Republica Moldova.
Să vedem şi comunicatul MAI din 28 iulie 2011, potrivit căruia, în perioada 15.07-28.07.2011, în Academia de Poliţie a avut loc concursul de admitere. Pe cele 551 de locuri au concurat 2653 de candidaţi, după probele eliminatorii, la proba scrisă participând 1694 de candidaţi.
După susţinerea tuturor probelor de concurs, ultima medie de concurs a fost:

Citiţi continuarea aici:
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/academia-de-politie-pentru-romani-ciuma-pentru-minoritati-muma-44900.html