sâmbătă, 9 iulie 2011

Exprienţa UNPR-istă în “lucrul” cu foştii pensionari militari exportată în Slovenia


La primăria sectorului 2 din Bucureşti a avut loc vineri 8 iulie o vizită a unei delegaţii a membrilor Asociaţiei Personalului în Retragere din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Slovenia, sosiţi într-un schimb de experienţă în ţara noastră.
Aceştia s-au întâlnit cu primarul sectorului 2 Neculai Onţanu, lider UNPR, general maior (în retragere), activist politic versat în mai multe partide, candidat UNPR la Primăria        generală a Capitalei.
Pe parcursul discuţiilor desfăşurate la Centrul Administrativ al sectorului 2, edilul Sectorului 2 a prezentat membrilor delegaţiei slovene activitatea pe care Primăria Sectorului 2 o desfăşoară, în baza unui protocol de colaborare, cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.
Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă, deosebit de interesantă pentru oaspeţii sloveni, a acţiunilor comune pe care administraţia locală a sectorului 2 o realizează alături de cadrele militare, fie că este vorba de veterani de război, fie de cele în rezervă.
Potrivit Amos News, primarul Onţanu a vorbit despre importanţa acordată cadrelor militare şi a rolului special pe care acestea îl desfăşoară pentru apărare şi integritatea ţării. Tocmai datorită acestei opinii favorabile, Primăria Sectorului 2 a dezvoltat pe termen mediu şi lung, nu numai relaţii de colaborare, dar chiar de prietenie cu membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.
Alături de edilul sectorului 2 la întâlnire s-a aflat generalul (r) prof univ. dr.  Mihai Iliescu, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, gl. mr. (r) ing. Aurel Dănescu, prim-vicepreşedinte A.N.C.M.R.R.,  gl. bg. (r) Ion Ganea,  gl. fl. aer (r) Vasile Olaru, Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale col (r), col. (r) Traian Negoiţă, col Nicolae Anghelescu din partea Ministerului Apărării Naţionale şi părintele Ioan Rădulescu, protoiereul Protoierei Sectorului 2 Capitală.
Preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza2, generalul Mihai Iliescu, a dorit să sublinieze rolul special pe care administraţia locală a sectorului 2 l-a jucat în desfăşurarea a numeroase activităţi de colaborare care au devenit o tradiţie, cu atât mai mult cu cât, primarul Neculai Onţanu se află la al treilea mandat, deci are experienţă vastă în acest domeniu. Domnia sa şi-a exprimat convingerea că delegaţia de militari sloveni va duce la Lubliana experienţa şi noutăţile aflate în România, într-un schimb de bune practici util, ce poate fi aprofundat în beneficiul ambelor popoare.
Delegaţia slovenă aflată în vizită la Primăria Sectorului 2 a fost condusă de colonelul (r) Anton Danko, preşedintele Asociaţiei Personalului în Retragere şi formată din: general de brigadă (r) Marijan Grabnar, vicepreşedintele Asociaţiei Veteranilor, lt. Colonel (r) Rado Sencur, vicepreşedinte A.P.R. şi domnul Peter Kosak, consilier principal la Departamentul pentru Grija pentru militarii care părăsesc cadrele active ale Armatei.
Înalţii oaspeţi şi-au exprimat aprecierea şi interesul pentru activitatea desfăşurată de Primăria sectorului 2 în domeniu militar, fiind impresionaţi de multitudinea proiectelor pe care le-a realizat edilul Onţanu în colaborare cu parteneri similari din numeroase alte ţări. Domniile lor au apreciat dezvoltarea continuă a sectorului 2 care nu a cunoscut problemele datorate crizei economice mondiale, având un trend ascendent de care cu toţii au ce învăţa. Odată întorşi în ţară, delegaţia de militari sloveni va prezenta primarului oraşului Liubliana bogata experienţă acumulată pe parcursul vizitei în România şi în mod special informaţiile valoroase împărtăşite de edilul Sectorului 2.
În finalul vizitei, edilul sectorului 2 le-a înmânat înalţilor oaspeţi medalii de onoare în semn de apreciere şi preţuire pentru activitatea desfăşurată în domeniul sistemului de apărare.
Primarul Onţanu a beneficiat de-a lungul carierei în UNPR de sprijinul UNPR în acordarea de terenuri din administrarea MApN, avansarea anuală în grade militare chiar dacă nu îndeplineşte condiţiile, avansarea în grad a lucrătorilor primăriei chiar şi femei fără temei legal, acordarea de ajutoare populaţiei din echipamentul casat de MApN, asocierea imaginii sale cu Armata chiar dacă legatura acestuia cu instituţia este una conjuncturală aducând prin aceasta grave prejudicii de imagine Armatei României.
Foto: Generalul Neculai Onţanu (tablou) sursa: www.ziarulring.ro 
Sursa:
http://militar.infomondo.ro/actualitate/exprienta-unpr-ista-in-lucrul-cu-fostii-pensionari-militari-exportata-in-slovenia.html#more-9461