luni, 11 iulie 2011

ÎN ATENŢIA MEMBRILOR DE SINDICAT!


Deşi am încercat în mai multe rînduri să obţinem de la organele abilitate adeverinţe legal întocmite privind veniturile obţinute în perioada în care am fost cadre ale M.Ap.N., MAI şi ai serviciilor secrete, nici pînă la această dată acest lucru nu afost posibil.Mai mult, deciziile de revizuire eliberate pînă la această dată nu permit verificarea autenticităţii datelor cuprinse.În aceste condiţii am întocmit aceast model de cerere prin care să obligăm organele abilitate să elibereze documente care să permită fiecăruia dintre noi să verifice corectitudinea deciziilor de pensionare care vor fi primite în perioada următoare. Sunt ferm convins că în situaţia trimiterii  unui număr cît mai mare de solicitări în acest sens, reprezentanţii caselor de pensii sectoriale vor avea o mare problemă în justificarea corectitudinii întocmirii deciziilor revizuite  de pensionare.Nu cred că va fi cineva atît de inconştient să elibereze astfel de documente false.

Col.(r) Remus Macovei 

Vă prezentăm în continuare modelul de cerere:

DOMNULE DIRECTOR

Subsemnatul………………………. domiciliat in …………………………………..
strada …………… nr. …. Bl……sc. …et. …ap. … , CNP……………… ,pensionat in baza Deciziei de pensionare
nr. ….... din ……… in baza dispozitiilor Legii nr. 544/2004 a contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, formulez prezenta
PLANGERE PREALABILARaportul asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniu pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, înregistrat cu nr.27/163 din 30 mai 2011 la anexa cuprinzînd amendamentele respinse, la nr. 23 cuprinde următoarele:
“ Domnul deputat Victor Paul Dobre propune reformularea aliniatului (2)al art.21 din Anexa nr.3, după cum urmează:
(2) Deciziile de pensie revizuite se comunică beneficiarilor,în termen de 30 de zile de la data emiterii, împreună cu buletinul detaliat de calcul, pe luni şi ani, al punctajului mediu anual.
Argumentele pentru susţinere
Pensionarii trebuie să fie în deplină cunoştinţă de cauză atunci cînd sunt interesaţi să-şi exercite dreptul la contestarea deciziilor de pensii revizuite, conform prevederilor legale.
Argumente pentru respingere
Avînd în vedere costul de expediere al buletinului, pe luni şi ani, al punctajului mediu anual, acesta se expediază numai la cerere.”
Ţinînd cont de faptul că M.Ap.N a anunţat terminarea revizuirii pensiilor la data de 1 iunie 2011, pe site –ul ministerului fiind publicat cuantumul pensiei revizuite pe care o voi primi solicit primirea buletinului detailat de calcul, pe luni şi ani, al punctajului mediu anual.
Vă atenţionez asupra respectării prevederilor articolelor 4 şi 13 din Ordonanţa de Guvern nr.27/2002 şi a articolelor 4(2), 5 şi 7 din Ordonanţa de Guvern nr. 33/2002.
Va multumesc
Semnătura Data:



Domnului director al casei sectoriale de pensii a (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).