joi, 7 iulie 2011

Russia Today: România vrea să ia Moldova

Scris de : M.A.
Activiştii din România militează pentru unirea cu ţara vecină, Republica Moldova, până anul viitor, spunând că astfel restabilesc dreptatea, având în vedere că au o istorie comună. Dar ideea lor nu este împărtăşită de toţi cetăţenii din Republica Moldova, afirmă postul de televiziune Russia Today.



Ideea de unificare este susţinută prin tot felul de acţiuni, de la expoziţii de fotografie la mitinguri zgomotoase în Bucureşti şi Chişinău. Din anul 2009 au tot avut loc mişcări pentru a recâştiga ceea ce ei consideră ca fiind pământul lor, comentează Russia Today, citată de TV7.md.
Începând din aprilie, este imposibil să nu găseşti afişe colorate în oraşele din România, în care se spune că “Basarabia este România“. Cei din spatele acestei mişcări cred că terenul pe care este acum Republica Moldova trebuie să fie din nou sub controlul Bucureştiului, aşa cum a fost, de altfel, până în secolul XIX.
Odată cu prăbuşirea URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat însă independenţa, devenind membru al ONU, Consiliului Europei şi OMC. Acum, grupul Acţiunea-2012, o alianţă care reuneşte mai mult de 30 de ONG-uri din România, spune că aceste realizări ale Moldovei ar trebui sacrificate în numele reunificării.

Citiţi continuarea aici:
http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/russia-today-romania-vrea-sa-ia-moldova-video-41594.html