marți, 1 martie 2011

UN STROP DE AMĂRĂCIUNE


Stimate coleg, dacă nu te regăseşti în imaginile publicate în continuare, nu-i căuta vreo vină fotoreporterului! El s-a străduit cât a putut să-ţi surprindă chipul în obiectivul aparatului de fotografiat, să-ţi scoată în evidenţă, cum ştie el mai bine, hotărârea de a nu te mai lăsa umilit, de a pune capăt nedreptăţilor ce ţi se fac.
Dacă nu te-a găsit printre colegii de la Filiala Sector 5 a SCMD, fotoreporterul te-a căutat pe la celelalte filiale din Bucureşti şi din ţară. Pe timpul marşului, a alergat dintr-un capăt în altul al coloanei, în Piaţa Victoriei s-a strecurat cu greu printre manifestanţi, doar, doar te va întâlni. Spera că ai mers printre ceilalţi protestatari, pentru a te reîntâlni cu foşti colegi de liceu militar, de şcoală de ofiţeri, de maiştri militari sau subofiţeri.
Dar, nu, stimate coleg! În timp ce membrii de sindicat veniţi de la Botoşani, de la Curtea de Argeş, de la Constanţa, de la Buzău, de la Galaţi, de la Brăila, de la Caracal, din Craiova, din Slobozia, din Urziceni şi din mai toate garnizoanele şi fostele garnizoane ale ţării manifestau şi pentru tine, tu stăteai liniştit acasă, în faţa televizorului, savurându-ţi cafeaua.
Aşa că, dacă nu te regăseşti în imaginile de mai jos, nu-i căuta vină fotoreporterului! Caută-ţi ţie!

Colonel (r.) Ilie Bâtcă
Foto: Marius Bâtcă