sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Un articol ce merită citit

Am primit de la fostul coleg de liceu militar şi şcoală de ofiţeri, colonelul (r.) Remus Macovei, un articol care merită citit şi popularizat în rândul camarazilor din SCMD şi nu numai.
Îi mulţumesc şi îi transmit, cu această ocazie, admiraţia pentru tot ceea ce face împreună cu Filiala Constanţa. Felicitări!
Colonel (r.) Ilie Bâtcă


NU EŞTI CAMARADUL NOSTRU, CĂPITANE!

Gabriel Oprea, căpitanul cu patru stele de general, nu pierde nicio ocazie să nu se mândrească cu apartenenţa sa la armata română. La ultima „conferinţă de presă” şi-a permis să afirme chiar că ”… nu am uitat ce ne uneşte şi valorile ce călăuzesc viaţa de militar”.

Căpitane ! Să-ţi intre bine în cap, nu ne uneşte nimic, iar valorile noastre fundamentale, ale militarilor adevăraţi – onoarea, demnitatea şi respectarea legilor - îţi sunt complet străine!
Căpitane ! Dacă ai fi fost întâmplător colegul nostru ai fi ştiut că în armată există o zicală: ”să te ferească Dumnezeu de comandantul prost, dar perseverent!”.Te lauzi cu munca titanică depusă de cei peste 5.000 de specialişti care au fost implicaţi în recalcularea pensiilor militare. Tot respectul pentru efortul depus de ei, dar, căpitane, nu ai dreptul să te lauzi, atât timp cît efectul acestui efort se vede cu ochiul liber - haosul total provocat în sistemul de pensii militare.
Căpitane ! Dacă ai fi fost camaradul nostru ai fi ştiut că noi am jurat, să respectăm legile acestei ţări. Şi ne-am respectat jurămîntul. Deşi la investirea, în funcţia de ministru al apărării naţionale, tu ai jurat cu mâna pe biblie să respecţi legile ţării, tu nu ai respectat acest jurământ, deoarece:
- ai ordonat eliberarea adeverinţelor de venituri de către centrele militare, încălcând prevederile legale în vigoare;
- ai stabilit, contrar prevederilor legale, o formă a adeverinţelor care să nu permită verificarea sumelor înscrise în acestea;
- ai ordonat ca recalcularea să se continue, deşi adeverinţele, în proporţie de peste 90% – şi nu cazuri izolate cum eronat ai prezentat în conferinţa de presă, cuprind în conţinutul lor erori grosolane;
- ai încălcat cu bună ştiinţă, lucru nepermis unui “eminent doctor în ştiinţe juridice”, o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă;
- cu de la tine putere, ai introdus un nou termen, neprevăzut în Legea 119 din 2010 – decizia temporară de recalculare”. La ora actuală, căpitane, toate deciziile de recalculare a pensiilor eliberate sunt unele mai temporare ca celelalte - atât ale celor care au trimis cereri de recalculare, cât şi ale celor care nu au trimis, atât ale celor ale căror dosare au fost procesate, cât şi ale celor ale căror dosare nu au fost procesate. Dacă nu ştiai, uită-te pe site-ul M.Ap.N. Când vor primi totuşi pensionarii o decizie finală de pensionare? Probabil când îi va creşte barbă doamnei general Lupu!;
- ai ordonat ilegal diminuarea drastică a pensiilor militare, fără emiterea la timp a documentelor legale(taloanele şi deciziile de pensii), astfel încât, la ora actuală, încă mai există zeci de mii de pensionari militari care nu au primit niciun document justificativ.
Căpitane ! Dacă ai fi fost camaradul nostru, ai fi ştiut că noi cel mai mult detestăm mincinoşii şi oamenii fără onoare. Ori pentru tine minciuna reprezintă o virtute, iar dezonoarea te caracterizează
Căpitane ! Ai promis, neavând de unde să ştii că pentru militari cuvântul dat este sfânt, că îţi vei prezenta demisia de onoare în cazul în care o singură pensie militară va fi diminuată.
Şi nu ţi-ai onorat promisiunea. Nu eşti camaradul nostru, căpitane!
Ai minţit că recalcularea a întârziat din cauza liderilor de sindicat - mama lor de destabilizatori - care au sugerat pensionarilor militari să nu trimită documentele doveditoare la Casa de Pensii a M.Ap.N. De ce nu explici românilor că eliberarea adeverinţelor a început la data de 20 noiembrie la nivel naţional (la Constanţa chiar mai tîrziu, pe 23 noiembrie) !? Chiar subordonata ta, doamna general Lupu Maria, explica în conferinţa de presă din 13 septembrie 2010, că centralizarea datelor necesare eliberării adeverinţelor, operaţiune deosebit de complexă, aflată sub coordonarea nemijlocită aunui alt titan al armatei române, amiralului Gheorghe Marin, se va încheia la 01 noiembrie 2010. Şi atunci, căpitane, cum să trimită militarii documentele doveditoare în perioada august- octombrie !!?
Ai minţit, căpitane! Prin omisiune, prezentând în conferinţa de presă faptul că 48.000 de pensionari au înaintat cererile de recalculare. De ce nu ai făcut public şi procentajul celor care, deşi au trimis cereri de recalculare, au specificat că au fost obligaţi să facă acest lucru împotriva voinţei lor, menţionând că nu au putut verifica autenticitatea datelor înscrise în adeverinţe şi ca urmare a acestor fapte vor acţiona M.Ap.N. în judecată ?
De ce nu ai prezentat, căpitane, opiniei publice faptul că în cel mult 2-3 luni holurile tribunalelor, pentru mulţi ani de acum înainte, vor fi pline de zeci de mii de pensionari militari, care îşi vor apăra cu sprijinul justiţiei drepturile călcate în picioare de cel care se pretinde camaradul lor?
Ai minţit că ai scutit pensionarii militari de drumuri inutile la arhivele militare sau unităţile militare în care şi-au desfăşurat activitatea. Dacă i-ai fi întrebat pe şefii de centre militare, care ştiu exact de câte ori s-a prezentat şi de câte ori va trebui să se prezinte în perioada următoare fiecare pensionar militar la aceaste instituţii, poate ai fi fost mai reţinut în declaraţii.
Căpitane ! Dacă ai fi fost camaradul nostru, ai fi ştiut că militarii adevăraţi îi dispreţuiesc din tot sufletul pe lingăi şi ai fi renunţat la omagiile aduse tocmai celor care şi-au permis să ne batjocorească.
Căpitane ! Chiar nu ai învăţat nimic din istoria recentă a României? În 21 decembrie 1989 ora 12.00 militarii români au fost obligaţi să întrerupă orice activitate pentru a urmări discursul iubitului conducător. Spre bucuria românilor acela a fost şi ultimul. În ziua de 19 ianuarie 2011 ora 14.00, militarii din unităţile de marină din Constanţa au încetat progamul, ca să urmărească la televizor magistralul tău discurs. Prin analogie cu 1989 sperăm să fie ultima oară când te mai vedem în funcţie.
Căpitane ! Dacă ai fi fost camaradul nostru, ai fi ştiut că una din trăsăturile definitorii ale unui adevărat militar o reprezintă asumarea răspunderii pentru faptele sale şi ale subordonaţilor săi. Faptul că încerci să arunci răspunderea pentru revolta pensionarilor militari asupra celor care vor să obţină voturi pe seama acestora sau asupra liderilor de sindicat ori ai diverselor asociaţii ale cadrelor în rezervă şi în retragere, denotă faptul că ai probleme grave de caracter. Tu eşti marele vinovat pentru că, din slugărnicie faţă de puternicii zilei, ai provocat haosul soldat cu umilirea şi batjocorirea pensionarilor militari.
Din toate aceste considerente, noi toţi cei pe care tu ne consideri camarazi, îţi ordonăm să demisionezi !
Dacă nu vei demisiona, te va bate Dumnezeu - pe care îl invoci la fiecare intervenţie publică - pentru tot răul pe care l-ai produs cu bună ştiinţă acestor oameni nevinovaţi, iar dispreţul camarazilor din armată te va însoţi permanent.

Preşedinte al S.C.M.D-Filiala Constanţa

Col. (r) Remus Macovei