marți, 16 august 2011

EXEMPLUL CAMARAZILOR DIN CONSTANŢA AR TREBUI URMAT

INFORMARE

Astăzi 15 august 2011, membrii SCMD-Filiala Constanţa au demarat acţiunea de informare a constănţenilor, asupra acţiunii Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească, sprijinită de Facias şi SCMD, vizînd strîngerea de urgenţă a 500.000 de semnături pentru revizuirea mai multor articole din Constituţie.


       Membrii SCMD au înmînat cetăţenilor pliante explicative despre această acţiune şi au prezentat acestora principalele obiectve urmărite prin modificarea Constituţiei:
  1. Garantarea posibilităţii naţiunii de a-şi decide singură viitorul, de a-şi alege şi înlocui liderii, în funcţie de rezultatele concrete obţinute. Puterea poporului trebuie să devină concretă, să poată fi exercitată de fiecare dată când politica se îndepartează de cetăţeni.
  1. Sancţionarea drastică a corupţiei. Cât timp actele de corupţie sunt tolerate, România este condamnată la sărăcie şi nedreptate. Pentru a construi un sistem sănătos este nevoie să instituim, chiar prin Constituţie, un regim sancţionator sever pentru infracţiunile comise în exercitarea unei funcţii publice.
  1. Descurajarea faptelor antisociale grave. Pentru a restabili încrederea în lege şi instituţii, pentru a garanta cu adevărat dreptul la viaţă, la siguranţă şi la sănătate pentru toţi cetăţenii români este necesar că infracţiunile extrem de periculoase pentru individ şi societate (omorul deosebit de grav, traficul de stupefiante şi pedofilia) să poată fi sancţionate cu pedeapsa maximă fără posibilitatea reducerii pe parcul executării.
       În perioada următoare va demara strîngerea de semnături, din discuţiile purtate cu cetăţenii reieşind nerăbdarea acestora de a vedea finalizată această acţiune benefică tuturor românilor.

       Pe parcursul acestei săptămîni, membrii SCMD din Medgidia vor demara şi ei o acţiune similară.
Preşedinte SCMD – filiala Constanţa
Col . (r) Remus Macovei