duminică, 13 ianuarie 2013


Şi dacă îţi luai tu bocanci în gură, domnule Cristoiu?

Scris de : Marius Bâtcă

Şi dacă îţi luai tu bocanci în gură, domnule Cristoiu? Dacă treceai şi tu, prin zonă, întâmplător, venind de la bibliotecă, şi îţi cărau ăia nişte pumni şi bastoane în coa..ste, până îţi scoteau cultura din cap şi ţi-o băgau la dubă?
Am auzit vineri declaraţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. Am văzut sâmbătă conferinţa de presă a Inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru. Apoi, am revăzut nişte înregistrări video, din ianuarie 2012. Pentru ca, duminică dimineaţă, să citesc un text scris de domnul Cristoiu.
Nu mi-a venit să cred. La un an de atunci, oficialii MAI, în urma anchetelor interne, au găsit doar doi vinovaţi: generalul Meran, ex-şef al Jandarmeriei Capitalei, şi un subofiţer, al cărui nume este necunoscut. Dintre zecile de jandarmi care au făcut abuzuri (n.a. – nu toţi jandarmii au acţionat ca nişte brute descreierate) au fost găsiţi doar cei doi. Nu ştiu dacă să râd sau să scuip. În sân. Ptiu, drace!
Păi, domnule ministru al Afacerilor Interne, Radu Stroe, domnule colonel Olaru şi domnule colonel Dascălu, care îl înlocuiţi pe generalul Meran la Jandarmeria Capitalei, unde sunt anchetele interne adevărate, la un an după? Ne credeţi dobitoci, uituci, masă de manevră?
Pe lângă subofiţerul acela mai sunt încă 10-20 care au făcut acelaşi lucru şi încă 100-200 care au ştiut ceea ce s-a întâmplat şi au aprobat sau nu au reclamat sau sesizat pe nimeni şi mai sunt şi toţi şefii (…)”, semnalează foarte bine domnul Marin Neacşu.
În perioada aceea (ianuarie 2012), dintr-o naivitate soră cu democraţia, am scris şi eu o opinie, în care spuneam: Nu ştii, încă, sau refuzi să crezi, JANDARMULE! Urmează să plăteşti un preţ, pentru care, din incoştienţă, toată familia o să îţi fie afectată.
Dacă ai uitat, JANDARMULE, îţi prezint o listă de condamnări pentru nişte militari, CA TINE, care, acum 22 de ani, crezând că ORDINUL SUPERIORULUI înseamnă LEGE: au bătut, au fugărit, au schingiut şi au omorât oameni obişnuiţi CA TINE (cu venituri reduse cu 40% şi ore suplimentare neplătite), ca noi, ca mama ta (care, probabil, plânge în fiecare seară când eşti în misiune, pe stradă, rugându-se la Dumnezeu să nu ai parte de ce este mai rău), ca soţia ta (care îşi strânge copiii la piept şi se gândeşte cum ar fi să îi crescă singură), ca iubiţii tăi copiii (care deja sunt priviţi cu suspiciune, la şcoală, şi riscă, din cauza izolării, să ajungă asemenea drogaţilor şi huliganilor, de care, în mod normal, ar trebui să te ocupi).
NU O SĂ SCAPE NIMENI! LEGEA ESTE LEGE, IAR ORDINUL SUPERIORULUI NU JUSTIFICĂ ABSOLUT DELOC ABUZURILE ŞI ILEGALITĂŢILE! (…) JANDARMULE, ABŢINE-TE DE LA VIOLENŢĂ!!!”
Am fost naiv atunci şi prefer să fiu naiv şi acum să sper că se va face JUSTIŢIE. Repet, JUSTIŢIE, nu Dreptate. Dreptatea este subiectivă şi ţine de fiecare om în parte. JUSTIŢIA este obiectivă. JUSTIŢIA ţine de Legi şi Regulamente (chiar dacă sunt făcute de oameni, dar se aplică în mod egal tuturor). Tocmai acestea au fost încălcate în ianuarie 2012.

Citiţi continuarea pe: 
http://www.ziuaveche.ro/opinie/si-daca-iti-luai-tu-bocanci-in-gura-domnule-cristoiu-142916.html