miercuri, 25 mai 2011

“Gaşca Băsescu-Udrea-Boc vrea banii bucureştenilor”

În ultimul timp, devine din ce în ce mai vizibil că preşedintele României îşi depăşeşte din nou atribuţiile constituţionale. Cu siguranţă nu este nevoie de configuraţia în care un buget absolut substanţial, în valoare de 2,5 miliarde euro/ an, merită să fie pus la dispoziţia unei singure persoane.
Oricât de mult ar încerca Traian Băsescu să promoveze acest proiect, fabulos intitulat „Lege a Capitalei”, prin intermediul Elenei Udrea sau a altor interpuşi, nu aceasta este varianta ideală. Aceasta tentativă de jaf nu urmareşte nimic altceva decât să pună la dispoziţia găştii Băsescu-Udrea-Boc banii bucureştenilor, bani atât de necesari acestei grupări în viitoarele campanii electorale. Configuraţia ideală este acea configuraţie pe care locuitorii Bucureştiului, cetăţenii, alegatorii şi-o doresc. Şi acest lucru nu se poate afla decât prin referendum.
Declaratiile de mai sus au fost facute pentru Ziuaveche.ro de catre liberalul Dan Cristian Popescu, preşedinte PNL-sector 2.
Considerând că argumentele pentru promovarea acestei „Legi a Capitalei” ar fi avut premise sănătoase, că acest proiect legislativ ar fi avut într-adevăr ca punct de plecare eficienţa în cheltuirea banului public, atunci ar fi trebuit să fie parte a unui proiect mult mai amplu, care să propună reorganizarea administraţiei locale la nivelul întregii ţări. Nu este credibil argumentul reducerii cheltuielilor administrative atunci când punem în discuţie oportunitatea existenţei unor administraţii ce oferă servicii publice unui număr de aproximativ 360.000 de locuitori (cazul sectorului 2) în timp ce ne facem că uitam de mii de organizări administrative (consilii locale şi judeţene) care se ocupă de comunităţi mult mai mici, de până la aproximativ 1.000 de locuitori, a mai spus politicianul.