duminică, 3 martie 2013

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)

Adresa : Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, Cod postal 013705


Telefon : 0736600961, Fax : 0213150929

Nr. 213/03.03.2013Catre,

COPRESEDINTII UNIUNII SOCIAL LIBERALE
DOMNII PRESEDINTI:
VICTOR PONTA, CRIN ANTONESCU, CONSTANTIN DANIELDomnilor presedinti,Ca urmare a protocoalelor incheiate de filialele SCMD cu filialele PSD, PNL, PC, a acordului de principiu semnat de copresedintii USL cu presedintele SCMD la 14 iulie 2012, a declaratiei de sustinere venite din partea aliantei PNL-PC in octombrie 2012 a declaratiilor si luarilor de pozitie ale dl. Premier Victor Ponta, in favoarea revendicarilor SCMD in perioada septembrie -decembrie 2012, va supunem atentiei si va rugam sa analizati posibilitatea rezolvarii legale in perioada martie-mai a.c. a urmatoarelor puncte din Acordul de principiu solicitate noua, in mod imperativ, de catre membrii SCMD:

  1. Termenul la care va fi elaborata si promulgata OUG privind reintrarea in legalitate a platii tuturor ajutoarelor sociale catre fostii militari si revenirea cuantumurilor pentru cei discriminati la nivelul ultimei pensii militare de stat, acea din decembrie 2010, intrucat acasta promisiune a fost legata de votarea noului buget.
  2. Termenul la care, prin OUG, se va elimina pentru fostii militari, prevederea discriminatorie din Cap. IV /Legea 329/2009 privind limitarea dreptului la munca, contrar Constitutiei Romaniei, contractelor incheiate de fostii rezervisti si legilor in baza carora acestia au trecut in rezerva.
  3. Termenul estimativ la care va fi votata in Parlament Legea pensiilor militare de stat, reparatorie pentru toate categoriile de militari, activi, in rezerva si in retragere, nu numai pentru fostii militari discriminati prin Legile 119 si 263/2010.
  4. Verificarea disponibilizarilor abuzive facute la MAI, in baza unui ordin nesemnat de nimeni, in anul 2011, de catre dl. Traian Igas si solutionarea cererilor de reangajare a militarilor specializati, abuziv disponibilizati.In afara acestor puncte, va supunem atentiei si solicitarile venite din partea membrilor SCMD, dupa cum urmeaza:

  1. Publicarea rezultatelor auditurilor Curtii de conturi la Casele Sectoriale de pensii ale MAN, MAI si SRI pentru stabilirea cu claritate a numarului rezervistilor in general si a celor care solicita reparatii.
  2. Explicarea modului concret, de catre cine, cum si cand vor fi analizate si cum vor fi solutionate , referitor la militari, aspectele sesizate in raposrtul Avocatului Poporului.Asigurandu-va, in continuare, de sprijinul SCMD, am onoarea sa va salut!Cu deosebita stima,PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU